RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Falck fråtser i faenskap

Sist oppdatert:
Christer Falck leder terror-konseptet «Enstemmig» med god samvittighet.

(SIDE2): - Deltakerne fikk sjansen til å trekke seg. De har meldt seg på noe umenneskelig, og får ta det på egen kappe. Jeg godtar ikke klaging før, under eller etter programmet, sier Christer Falck med et flir.

Han mener at Enstemmig-deltakerne burde skjønt at det ikke er snakk om å spille flipperspill når det er en mulighet til å vinne en pengesum på hele 10 millioner kroner.

- Jeg har ikke dårlig samvittighet for noen TV-ting, men kanskje ellers i livet, legger han til.

Se bilder av deltakerne nederst på siden.

Blir verre

Programlederen mener Enstemmig er det verste reality-programmet som noensinne er blitt laget. Det er ikke så ille i begynnelsen, men deltakerne klikker fortere her enn de gjorde da det ble sendt i USA, hevder han.

- Jeg nyter hvert sekund, sier Falck.

Han er vant til bråk og hevder at han ikke stod ovefor noe moralskdilemma da han takket ja til programlederjobben.

- Jeg mista moralen for mange år siden!

Konsept uten regler

Enstemmig går ut på at ni personer blir plassert i en bunker uten kontakt med omverdenen. De slipper ikke ut før de er blitt enige om hvem som fortjener pengesummen på 10 millioner. Jo lenger tid det tar for deltakerne å komme fram til en enstemmig avgjørelse, desto mindre penger blir det i potten.

- TV3 er gale, det er det villeste konseptet. Det hele kan være avgjort på tre timer, forteller han og viser til den store pengepotten og hvor dyrt konseptet er å lage.

Falck forteller at den eneste likheten med Big Brother er overvåkningskameraene. I Enstemmig blir ingen sendt hjem og det er rent psykologi.

- Det blir ikke servert alkohol, det er ikke lek og ikke noe moro.

Falck har også muligheten til å skru opp og ned på varmen, han styrer tiden, og forklarer enkelt at deltakerne har det ganske så ubehagelig.

Besatt av pengene

Falcks mørke, kjente skjegg og lange hår er en sterk kontrast til hans blå øyne når han forklarer hvordan man kan se på deltakernes blikk at de holder på å klikke når de prater og tenker på pengesummen. Han ser seg til siden, smiler og beveger hendene ivrig.

- De er en niendedel unna 10 millioner. Folk tenker på det hele tiden! Å selge inn seg selv er ubehagelig, så de rakker ned på de andre- det er ikke fordel å fortjene pengene.

Lek med mennesker

TV-kanalen og psykologer har vært svært nøye med hvilke deltakere de har plukket ut.

- Det er grensesprengende TV og lek med mennesker. Men det er mennesker som tåler det, de må takle dette.

Falck er klar for å møte reaksjoner fra flere hold. Han er vant til at det raser rundt ham.

- Psykologer har allerede prøvd å stoppe det. Kristenfolket blir vel heller ikke fans, jeg får ikke nye Sørlands-venner.

Pressa situasjon

Selv om Falck er bestemt på at dette er spennende underholdning, har han problemer med å si akkurat hvorfor folk bør følge med på serien.

- Jeg vet ikke helt hvorfor folk bør se på det. Det er drøy TV. Men jeg liker å se folk i pressa situasjoner og se hva det gjør med psyken til folk. Det er spennende, men gir ingen god magefølelse.

Enstemmig har premiere på TV3 søndag 3.september klokken 20.00.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere