RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fall for Kenor

Sist oppdatert:
Gullselskapet Kenor fikk et fall i omsetning og resultat i siste kvartal
Kenor fikk et resultat før skatt på minus 55 millioner kroner i fjerde kvartal mot minus 13,8 millioner kroner i samme kvartal året før. Selskapets omsetning endte på 66 millioner kroner i fjerde kvartal, mot 65,6 millioner kroner året før.

374 292 tonn med malm ble behandlet i fjerde kvartal.

- 2002 var på mange måter et produksjonsmessig vanskelig år for Kenor, da man i all hovedsak har utvunnet lavgehalt lateritt malm for dump leaching. Fjorårets uttak av lateritt malm kan ses som en forberedelse til årets drift, men med et cashflow element. Fjorårets drift har åpnet for gruvedrift på saprolitt mål med høyere gullinnhold og gruveplanen for 2003 er av høy kvalitet. Produksjonen er forventet å ligge i området 85.000 unser gull, utvunnet fra omtrent 1 millioner tonn malm med gjennomsnittlig gehalt på 3,30 gram gull per tonn malm. Til sammenligning ble det i 2002, tatt ut 3,5 millioner tonn malm med en gjennomsnittlig gehalt på 1,47 gram gull per tonn. Som et resultat av at man i 2002 drev på lavgehalt lateritt for dump leaching er gruve planen i 2003 i all hovedsak basert på saprolitt for heap leaching. Budsjettert gull pris for årets gruveplan er 310 dollar pr. unse, heter det i en melding fra selskapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere