RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fall for råoljen

Sist oppdatert:
Råoljen faller mandag i New York grunnet bekymringer om redusert global vekst.
Av: Camilla Tranum

Analytiker Darius Kowalsky i CFC Seymour, så velger folk å redusere sine posisjoner i råvaremarkedet. Investorene er ikke lenger trygg på den globale veksten, og bekymret for utviklingen for etterspørselen etter råolje.

OPEC Produksjon holdes i sjakk

Oljeministeren i Algerie, Chakib Khelil, uttalte før helgen at OPEC vil mest sannsynligvis holde produksjonen uendret når de møtes 15 mars. Tidligere har den mektige oljeorganisasjonene kuttet produksjonen med tilsammen 1,7 millioner fat per dag siden oktober 2006. Siste kutt på 500.000 fat ble vedtatt i desember med virkning fra februar.

Råvareøkonom Gerard Burg i National Australia Bank mener at det ikke vil være noe behov for OPEC å foreta ytterligere kutt. Det store spørsmålet er om de klarer å holde seg til produksjonsrestriksjonene.

Usikkerhet rundt Nigeria

Samtidig fortsetter bekymringene rundt den urolige situasjonen i Nigeria og Iran. Faren for forsyningsbrudd kan føre til ytterligere prisoppgang. Burg sier videre at all aktivitet rundt disse landene øker urolighetene for at et eventuellt tilbudsbortfall.

Militære angrep i Nigerias oljeproduserende område har stoppet produksjonen på nesten 500.000 fat om dagen siden februar. Dette er omtrent en fjerdedel av landets produksjon.

Irans omstridte atomprogram kan dessuten også føre til sanksjoner og motreaksjoner fra nabolandene til Iran.

Et fat nordsjøolje med levering i april koster 61,39 dollar ved råvarebørsen i London.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere