RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fall i bensinlagrene

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Oppgangen i råoljelagrene var derimot høyere enn ventet.

Den ukentlige oljelagerrapporten fra de amerikanske myndighetene er nå lagt ut.

Energibyrået EIAs rapport viser at råoljelagrene vokste med 2,3 millioner fat til 329 millioner fat i forrige uke. Dette var en langt større oppgang enn hva analytikerne trodde på forhånd.

Når det gjelder bensinlagrene viste disse et overraskende fall på 1,3 millioner fat, mens destillatlagrenes nedgang på rundt 1 million fat var omtrent som forventet.

Analytikerne ventet ifølge estimater fra Reuters at råoljelagrene ville vokse med 0,2 millioner fat, mens bensinlagrene ville vise en oppgang på 1,3 millioner fat. Når det gjelder destillatlagrene var det forventninger om at disse ville falle med 1,1 millioner fat.

I snitt importerte USA 8,4 millioner fat råolje per dag i forrige uke. Det er en oppgang på 0,56 millioner fat sammenlignet med uken i forveien. Snittet de fire siste ukene har ligget på 8,4 millioner fat per dag og det er 1,4 millioner fat under nivået i samme uke i fjor.

I forrige uke lå importen av bensin og destillater på henholdsvis 0,93 millioner fat per dag og 0,44 millioner fat per dag.

Raffinerienes kapasitetsutnyttelse lå på 77,7 prosent og det tilsvarer en nedgang sammenlignet med 78,5 prosent uken i forveien. Produksjonen av bensin falt til 8,6 millioner fat per dag, mens destillatproduksjonen gikk ned til 3,5 millioner fat.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere