*Nettavisen* Nyheter.

Fall på ukas siste børsdag

Oslo (NTB): Fall for flere av de mest omsatte aksjene gjorde at Oslo Børs avsluttet uka i minus. Hovedindeksen endte på 563,19 poeng, en nedgang på 0,3 prosent.

Av de ti mest omsatte aksjene er det to som utmerker seg med kraftig nedgang. Golden Ocean Group falt 4,5 prosent, samme dag som nyheten kom om at rederiet ifølge E24 har hentet inn 200 millioner dollar i kapital gjennom obligasjoner konvertert til aksjer. Dataselskapet Opera falt 5,5 prosent, uten at markedet er informert om nyheter de siste dagene.

Nedover går det også for Statoil (-1,4), Telenor (-0,6) og Seadrill (-0,3), mens Marine Harvest (+0,1), Hydro (+1,0) og Yara (+0,5) trekker i motsatt retning. Orkla utmerker seg med en oppgang på 4,5 prosent, uten at det er kommet noen nyheter fra selskapet.

På kontinentet gikk det i motsatt retning av i Oslo fredag. I London steg FTSE 100-indeksen 0,2 prosent, mens CAC 40-indeksen i Paris og DAX-indeksen i Frankfurt gikk opp henholdsvis 0,2 og 0,3 prosent.

Oljeprisene var fredag ettermiddag på vei oppover. Nordsjøolje gikk for 106,75 dollar fatet, mens ett fat amerikansk lettolje ble omsatt for 94,55 dollar.

Til tross for nedgangen fredag har Oslo Børs totalt sett denne uka hatt en oppgang på 1,7 prosent - og torsdags sluttnotering på 564,82 poeng er tidenes høyeste. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag