RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fallende oljepriser etter mildere vær

Sist oppdatert:
Oljeprisene fikk seg en nedtur etter at kundebølgen i USA kan bli mindre enn antatt. Les hvordan oljemarkedet reagerer og hva som er forventet
Forrige uke steg oljeprisen med den største ukentlige veksten på fem år. Denne uken har oljeprisene kommet litt tilbake etter at værmelderne modererte seg noe i USA med hensyn til temperaturutsiktene.

Det er nemlig været som er utslagsgivende for oljeprisen fortiden. 80 prosent av fyringsoljen i USA forbrukes i de nordøstlige områdene, og der er det spådd vesentlig lavere temperaturer enn normalt.

Mandag falt oljeprisen 1,7 prosent, og tirsdag morgen var prisen ytterligere ned 0,1 prosent og ble notert til 45,74 dollar fatet for WTI i New York. Det melder Bloomberg News.

Oljeprisen har falt 18 prosent fra rekordnoteringen 25. oktober, da 55,67 dollar per fat ble notert. Nå forventes oljeprisen å falle halvannen dollar til rundt 46 dollar fatet. Det spår en markedsaktør Bloomberg News har intervjuet.

De nærmeste ukene mener oljetraderen at prisen vil variere mellom 41 og 43 dollar fatet.

Onsdag ettermiddag norsk tid kommer det amerikanske energidepartementet med sine tall over de amerikanske oljelagrene og oljeforsyningene.

- Vi vil se trekk i lagrene men ikke så mye som folk forventer. Prisene har steget og folk har allerede skaffet seg det de trenger, sier en markedsaktør til Bloomberg News.

Det er ventet at råoljelagrene faller med 600.000 fat sist uke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere