RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fallende produksjon for Kinas største oljefelt

Sist oppdatert:
Råoljeproduksjonen fra Kinas viktigste olejfelt, Daqing, falt 3,5 prosent i fjor, og ligger på det laveste nivået siden feltet kom i porduksjon i 1976
For første gang siden oppstarten falt produksjonen fra Daqing-feltet under 50 millioner tonn på årsbasis i fjor. Det melder den statlige avisen Folkets Dagblad lørdag, ifølge Reuters.

Kina var i fjor den viktigste driveren for den økte etterspørselen etter olje i fjor som følge av den kraftige økonomiske veksten landet opplever.

Daqing-feltet ligger i den nordøstlige delen av Kina og eies av statsoljeselskapet PetroChina Corp.

Det er ventet at produksjonen ved det viktige feltet ville falle med ytterligere 2 millioner tonn på årsbasis i år, noe som vil gi en produksjon på rett over 46 millioner tonn. Det er fallende reserver som er hovedårsaken.

Kina har foreløpig ikke klart å finne tilsvarende oljerike felt, men jobber med en letekampanje i regionen med mål om å øke reservene med omkring 500 millioner tonn. Det ble gjort et større funn i fjor i naboregionen indre Mongolia.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere