RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fallskjermhopper døde etter fallulykke

Sist oppdatert:
Skien (NTB): Mannen i 40-årene som ble alvorlig skadet i en fallskjermulykke ved Skien lufthavn Geiteryggen fredag, døde av skadene, opplyser politiet. Mannen kom i spinn og falt rundt 100 meter.

Politiet opplyser at mannen, som er fra Skien, er en erfaren fallskjermhopper. Etter at hovedskjermen tvinnet seg, skal den ha blitt koblet fra før reserveskjermen ble utløst. Dette skjedde nær bakken.

Ifølge lokalavisen TA ble det gitt livreddende førstehjelp på stedet. Like etter klokken 18.30 ble den skadde mannen fraktet bort med luftambulanse, og to timer senere opplyser politiet at mannens liv ikke sto til å redde.

Grenland fallskjermklubb, som holder til der ulykken skjedde, en av landets største. Mange av klubbens medlemmer samlet seg fredag kveld i klubbhuset.

Årsaken til ulykken er ikke kjent ennå, men Jan Wang i Norges Luftsportforbund tror ikke teknisk feil på utstyret er grunnen.

- Jeg har hoppet i fallskjerm siden 1973 og bare to ganger har jeg hørt om teknisk svikt ved denne typen ulykke. Sist gang det skjedde var i 1982, forteller Wang til TA. Forbundet vil trolig samarbeide med politiet i den tekniske kontrollen av utstyret den forulykkede hopperen brukte. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere