RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Falsk bombealarm utløst av søppel fra Nordsjøen

Mongstad (NTB): Pakken som utløste full bombealarm ved Mongstad 12. november, var mest sannsynlig brukt under en øvelse i Nordsjøen.

Det ble slått full alarm da en eske med påskriften «bombe», samt en tekst på arabisk ble funnet ved Norsk Gjenvinning på Mongstad 12. november. Tre uker senere mener politiet å vite hvor pappesken på størrelse med en skoeske kom fra, skriver lokalavisen Strilen.

- Alt tyder på at den kom fra noen i Nordsjøen som har hatt øvelse, og som deretter har kastet esken i søpla uten å tenke seg om, uten forsett. Men de burde jo tenkt litt lengre enn de gjorde, sier politioverbetjent Kjell-Idar Vangberg i Nordhordland lensmannsdistrikt.

Ifølge NRK kom pakken til Mongstad sammen med annet avfall fra en plattform i Nordsjøen, men det er ikke klart hvilken plattform.

Samme dag som esken ble funnet, ble det også ringt inn flere andre bombetrusler rundt om i landet, blant annet på Bergen lufthavn Flesland. Politiet sendte derfor ut riksvarsel. Ingen av stedene ble det funnet noen bomber. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere