*Nettavisen* Nyheter.

Falsk politi mistet lappen

Foto: Scanpix

18-åringen suste forbi biler med blinkende blålys i grillen.

(iBergen.no) Dermed mistet tenåringen førerkortet, 14 dager etter at han fikk det.

Blinket blått i grillen
Fredag kveld fikk politiet i Fana to meldinger fra bilister som syntes det var noe mistenkelig med politibilen de nettopp var blitt forbikjørt av.

- Den første meldingen fikk vi i 19-tiden. Melderen var blitt forbikjørt av en blå Volvo med blinkende blålys i grillen. Da Volvoen kjørte forbi, ble det klart for melder at dette ikke kunne være en politibil, sier politiinspektør Norvald Visnes ved Bergen sør politistasjondistrikt til iBergen.no.

- Provisorisk anordning
Tre timer senere kom nok en melding om at «politibilen» herjet på veiene. Denne gangen kunne politiet lokalisere den til Rådalen og en patruljen rykket ut og fikk stoppet bilen.

- De såkalte blålysene var noen blinkende blå lys som 18-åringen selv hadde montert i grillen. Det var en temmelig provisorisk anordning, slik jeg har forstått, men nok til at de kunne misoppfattes som blålys, sier Visnes.

Kolliderte senere
I tillegg viste det seg at bilen bare hadde ett vinterdekk på, trass i at det fredag var både snø og glatt på veiene.

- Bilen ble ikke avskiltet, men det burde den nok ha vært. For senere samme kveld var den involvert i en trafikkulykke i Loddefjord, da med en annen sjåfør.

18-åringen kan nå vente seg en klekkelig bot for uvettig kjøring. I tillegg må han klare seg uten førerkortet til retten har sagt sitt.

Flere «politimenn» tatt
Bare en knapp uke i forveien drev to unge menn med tilsvarende røverstreker da de forfulgte bilister i Åsane. Bilen de kjørte var også utstyrt med blålys og en av bilene de forfulgte ble beordret inn til siden, der bilføreren ble avkrevet vognkort og førerkort.

Da han nektet, skal han ha blitt slått i ansiktet av den falske politimannen.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.