Gå til sidens hovedinnhold

Falsk politimann fikk åtte og et halvt års fengsel

Strengeste straffen som er gitt for én voldtekt i Norge.

En 33 år gammel mann er i Borgarting lagmannsrett dømt til åtte og et halvt års fengsel for en svært grov voldtekt.

Den 34 år gamle kvinnen som ble 33-åringens offer, ble bortført, bundet og fikk bind for øynene før hun ble utsatt for voldtekt og mishandling som bar preg av tortur. Den dømte mannen tok blant annet kvelertak på henne og holdt en kniv mot strupen hennes. Retten mener situasjonen må ha vært meget skremmende for kvinnen.

Mannen skal ha utgitt seg for å være en sivil politimann da han først møtte kvinnen utenfor et apotek i Skippergata i Oslo sentrum.

«Etter å ha vært på apoteket ble hun lurt inn i en bil av en fremmed mann som hevdet at han var sivilpoliti. Han tok lommeboken hennes og lurte henne inn i leiligheten hans, der hun ble voldtatt og drapstruet flere ganger», står det tiltalen.

Les saken: Falsk politimann voldtok kvinne i timevis

Smertefull eller krenkende
I tingretten lød dommen på åtte års fengsel, et halvt år lavere enn aktor Inga Bejer Enghs påstand. Lagmannsretten la seg derimot på samme linje som Engh da straffen ble skjerpet.

Bejer Engh sier til Nettavisen at hun merker seg at lagmannsretten er enig i hennes vurdering av hva som er riktig straff i saken.

- Det er lagt avgjørende vekt på heving av straffenivået i slike saker i senere tid, som lovgiver har etterspurt på dette området, sier hun og viser til at loven ble skjerpet sommeren 2010.

33-åringen ble gjort kjent med dommen onsdag, og det er ikke kjent om han vedtar den eller anker saken videre, skriver Aftenposten. Mannen er dømt for voldtekt «begått på en særlig smertefull eller krenkende måte», som har en strafferamme på inntil 21 års fengsel.

Bor på hemmelig adresse
Nettavisen besøkte kvinnen på hemmelig adresse i Sverige etter dommen falt i tingretten i fjor.

Kvinnen fortalte da hvordan gjerningsmannen satte håndjern på henne og dro av klærne. Videre stripset han føttene og dekket store deler av kropp og ansikt med gaffatape. I timevis voldtok han henne med både gjenstander og sitt eget kjønnsorgan. Ved minst en anledning besvimte hun og ble liggende bevisstløs. Til slutt, da han trodde armen hennes var brukket, avsluttet 31-åringen torturen.

- Jeg trodde aldri jeg skulle komme fra leiligheten med livet i behold og var sikker på at han skulle drepe meg. Jeg kan huske at jeg spyttet på sofaen i leiligheten slik at politiet skulle finne DNA-bevis, sier hun.

Les intervjuet med kvinnen: - Skammen er det verste

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto