RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Falske euro florerer

Sist oppdatert:
Store falske sedler i omløp i turiststrøk.
Av Maria Sivertsen

I sommer bør du være ekstra påpasselig når du veksler til euro. Aldri før har så mange falske eurosedler florert på markedet, melder Den europeiske sentralbanken.

Banken meddeler at de i løpet av første halvår i år fant falske sedler til en verdi av 19,4 millioner euro, rundt 154 millioner kroner. Det er ny halvårsrekord.

Totalt beslagla myndighetene i EU-landene 265.000 forfalskede eurosedler de første seks månedene i år. Av alle beslag besto 50 euro-seddelen for over halvparten. De minst beslaglagte falske sedlene, er de største (500 euro) og minste (5 euro).


Casinoet er et yndet sted å omsette falske sedler.
Blant falsktrykkerne er det likevel sedlene med høyest valør som øker mest i popularitet. De store sedlene er de som egner seg best for svart betaling og for hvitevasking av penger, og sedlene er særlig utbredt i sentrale turiststrøk. Kanariøyene er et av områdene som hatt problemer med store falske sedler.

97 prosent av alle falske sedler blir laget i Europa. Dersom man tar den totale verdien på eurosedlene som er i omløp, i underkant av 11 milliarder, er det likevel ikke så stor sannsynlighet for å ende opp med en falsk seddel i lommeboken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere