*Nettavisen* Nyheter.

Falske legemidler skal kunne destrueres

Oslo (NTB): Halvannet år etter at problemet ble tatt opp av Legemiddelverket, foreslår regjeringen lovendringer som gjør det mulig å fjerne falsk medisin fra markedet.

Lovendringene vil gi tollvesenet lov til å destruere de ulovlig importerte legemidlene de beslaglegger uten å politianmelde, opplyser Helse- og omsorgsdepartementet. På denne måten unngår man at mange falske legemidler sendes i retur til avsender, slik tilfellet er i dag. Dette gjelder medisiner som er bestilt over internett, ikke legemidler som tas med når man reiser inn i Norge.

Allerede i februar 2012 påpekte Legemiddelverket problemet. Lederen i helse- og omsorgskomiteen på Stortinget, Høyres Bent Høie, krevde da en lovendring slik at Tollvesenet skulle kunne destruere de falske medisinene som beslaglegges.

Departementet advarer mot at de falske legemidlene kan være forurenset, mangle virkestoff, ha for mye eller for lite virkestoff, eller inneholde annet enn det som er angitt. Ved inntak av slike legemidler øker risikoen for forgiftning, overdosering, bivirkninger og for at behandlingen av sykdom blir mislykket. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag