RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Falt 17 etasjer ned heissjakt

Foto: ANTONY DICKSON (AFP)
Seks personer døde da de falt ned en heissjakt i det som skal bli verdens fjerde høyeste bygning.

Ulykken skjedde ved Det internasjonale handelssenteret (The International Commerce Centre) i Hongkongs Tsim Tsui-distrikt. Handelssenteret blir verdens fjerde høyeste bygning når det blir ferdigstilt i 2010.

Plattform ga etter
Seks arbeidere befant seg på en plattform som ga etter, og de styrtet ned fra 27. etasje til 10. etasje, melder BBC.

Tre av arbeiderne ble kjørt til sykehus, men ble erklært døde ved ankomst. I tillegg ble tre omkomne funnet i bygningen.

Administrerende direktør Donald Tsang lovet en full granskning da han besøkte åstedet like etter ulykken. Han sender også sine tanker til de pårørende.

129.000 dollar i erstatning
Arbeidsminister Matthew Cheung sier til TV-kanalen RTHK at entreprenør Sun Hung Kai vil utbetale 129.000 dollar i erstatning til de pårørende uten at de har krav på det. I tillegg ligger det an til at de pårørende vil få en form for kompensasjon som blir fastsatt ved et senere tidspunkt.

Det internasjonale handelssenteret (ICC) kommer til å ha 118 etasjer når det er ferdig. Bare Burj-bygningen i Dubai, Shanghai World Finacial Centre og Taiwans Taipei 101 vil være høyere enn ICC.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere