*Nettavisen* Nyheter.

Familie fant nesten ti millioner i kontanter i veikanten

FUNNET: Pengene lå fordelt i plastposer oppe i to tøysekker.

FUNNET: Pengene lå fordelt i plastposer oppe i to tøysekker. Foto: Skjermdump / CNN

Politiet i Caroline County i Virginia vet fortsatt ikke hvor pengene kommer fra.

21.05.20 18:48

Familien Shantz fra delstaten Virginia i USA fikk seg litt av et sjokk da de i helgen tilfeldigvis snublet over nesten én million dollar i midten av en vei.

Det gigantiske beløpet var fordelt i to store tøyposer og tilsvarer over 9,9 millioner norske kroner.

Det skriver blant andre CNN.

Les også: Dette bildet går verden rundt

Trodde det var søppel

Politisjef Scott Moser fra politiet i Caroline County forteller til nyhetskanalen at familien Shantz var på en biltur midt i koronakarantenen, da de plutselig oppdaget at bilen foran svingte kraftig unna det de trodde var poser med søppel i midten av veien.

- Familien Shantz hadde derimot ikke tid nok til å svinge unna tøyposene og kjørte heller over dem. Men så stanset de bilen sin og tok heller med seg den ene posen til bagasjerommet, uten å undersøke nærmere. De ønsket bare å fjerne søppelet fra veien. Så fikk de øye på enda en pose i grøftekanten og la også den i bagasjerommet, sier Moser.

Klikk på bildet for å forstørre. KONFISKERT: Pengene er nå tatt hånd om av Caroline County-politiet, før de skal sendes til det amerikanske postvesenet.

KONFISKERT: Pengene er nå tatt hånd om av Caroline County-politiet, før de skal sendes til det amerikanske postvesenet. Foto: Caroline County Sheriffs Department

Da familien senere på kvelden kom hjem igjen fra bilturen, var de i ferd med å kaste ut posene.

- Da de løftet posene, så det plutselig ut som om det var brev og post i dem. Derfor undersøkte de dem nærmere og fant ut at det dreide seg om store mengder med dollar i kontanter, forklarer politisjefen videre.

Les også: Like etter at passasjeren hadde satt seg, fikk han beskjed av kabinpersonalet om hvem som skulle sitte ved siden av ham: - Skalv under hele reisen (+)

Vet fortsatt ikke

Via deres lokale kirke snakket familien Shantz om det enorme funnet til en sheriff fra Caroline County. Politiet begynte straks med å etterforske saken, og senere skal pengene leveres til det amerikanske postvesenet.

Emily Shantz forteller til CNN at pengene var plassert i små plastposer oppi de to store tøyposene.

- Vi har fortsatt ingen anelse om hvor pengene kom fra eller hvem som har hatt dem, sier Moser og legger til at politiet jobber hardt med å løse saken, slik at pengene kan komme tilbake til sin rettmessige eier.

Moser berømmer også Shantz-familien for å ha tatt korrekt avgjørelse.

- Jeg vil rose denne familiens moral og karakter. Jeg er sikker på at det har vært en vanskelig beslutning med å fortelle om pengene til myndighetene. Det er tross alt nesten en million dollar i kontanter. Men selvfølgelig gjorde de det som var riktig.

Les også: Internett har endelig kommet til bunns i hvem den «creepy mannen» på Jennifer Lopez sin treningsselfie er

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag