*Nettavisen* Nyheter.

Familie i Nederland skal ha bodd i kjeller i ni år - ventet på verdens undergang

 

Familien skal ha bodd i den skjulte kjelleren i ni år. Foto: Piroschka van de Wouw / Reuters / NTB Scanpix

I en kjeller på en avsidesliggende gård skal familien på seks ha oppholdt seg isolert i årevis - helt til et av barna oppsøkte en lokal bar og ba om hjelp.

15.10.19 20:02

Ifølge tyske og nederlandske medier skal familien på seks personer ha bodd i kjelleren på en gård i provinsen Drenthe i Nederland, mens de skal ha ventet på verdens undergang. Også BBC har omtalt saken.

Familien skal ha blitt oppdaget da et mannlig medlem av familien skal ha dukket opp ved en bar i landsbyen Ruinerwold, der det bor omkring 3000 mennesker. Mannen skal, ifølge BBC, som siterer den nederlandske TV-kanalen RTV Drenthe ha bestilt øl og så sagt til bartenderen at han trengte hjelp.

Mannen, som skal være den eldste i søskenflokken, skal ha fortalt at han hadde søsken på gården, og at han ønsket å slutte å leve slik de gjorde. De skal ha bodd i kjelleren på gården i ni år.

- Han hadde langt hår, møkkete skjegg, hadde på seg gamle klær og så forvirret ut, skal bareieren, som sammen med mannen skal ha ringt politiet, ha fortalt TV-kanalen.

Klikk på bildet for å forstørre.  

Familien skal ha bodd på gården uten at noen naboer var klare over det, helt til det som skal være det eldste barnet i familien oppsøkte en bar og ba om hjelp. Foto: Piroschka van de Wouw / Reuters / NTB Scanpix

Politiet som rykket ut til den avsidesliggende gården skal så ha funnet en gjemt trapp som førte ned til en kjeller der familien oppholdt seg.

Politiet i Drenthe bekrefter på Twitter tirsdag at de har funnet seks voksne personer på gården, og at de etterforsker saken. De holder alle muligheter åpne, skriver de, og bekrefter altså ikke videre på Twitter hva personene gjorde i kjelleren, hvilken relasjon de har eller hvor lenge de har vært der. En 58 år gammel mann skal også være arrestert. Ifølge medier skal dette være faren til de fem barna.

Ifølge den Nederlandske avisen Telegraaf.nl skal naboer ha fortalt at de har sett en mann på gården flere ganger, men ikke barna. I tillegg til mannen på 58 år skal det være fem voksne mellom 18 og 25 år som skal ha oppholdt seg på gården, skriver RVT Denthe. De skal ha levd hundre prosent selvforsynt, ifølge kanalen, og hatt egen grønnsakshage og noen dyr.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag