RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Familie og kolleger tok farvel

Foto: Viktor Høgseth (Rana Blad)
Sist oppdatert:
Olav Kildals bror var prest under bisettelsen.

En fullsatt Gruben kirke i Rana tok fredag avskjed med politioverbetjent Olav Kildal, skriver Rana Blad.

Olav Kildal ble drept forrige onsdag da han var ute i et tjenesteoppdrag på Hammeren like utenfor Mo. Kildal fikk en offentlig begravelse og politidirektør Ingelin Killengreen, samt statssekretær Terje Moland Pedersen, deltok i begravelsen.

Kirken var full av politifolk og andre som ville vise Kildal den siste ære.

Prest under bisettelsen var Kildals lillebror, prost Martin Kildal, og derfor ble seremonien ekstra sterk.

Ingelin Killengreen holdt tale i kirken og sa det har skjedd det som ikke skal skje. - Man skal ikke dø når man er ute for å gjøre sin jobb, sa hun.

Ellers holdt disse tale; Bjørn Enge (Politiets Fellesforbund), Håvard Fjærli (politimester), Stig Haugen (stasjonssjef), John Helge Vang (politiinspektør), Terje Moland Pedersen (statssekretær) og ordfører Geir Waage.

Politifolkene som holdt tale sa at de har mistet en god kollega og venn og at Kildal var et flott medmenneske som viste varme og forståelse i sin jobb.

Den foreløpige obduksjonsrapporten viser at politimannen Olav Kildal døde momentant av knivstikkene han ble utsatt for da han var inne i et hus i Mo i Rana onsdag 21. april.

Kildal og en kvinnelig politistudent var på tjenesteoppdrag der de skulle transporten en 62 år gammel psykiatriske pasienten fra hjemmet hans på Mo til Nordland psykiatriske sykehus i Bodø.

Les også:- Døde momentant

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere