Gå til sidens hovedinnhold

Familie og venner gir sitt siste farvel til Joralf Gjerstad

Snåsamannen blir bisatt fra Snåsa kirke.

Følg bisettelsen direkte fra klokken 12.00 her:

Kun for spesielt inviterte

Gjerstad var selv klokker i kirken gjennom 13 år, og på grunn av smittevernhensyn er det satt en grense på 90 gjester, som alle vil være spesielt inviterte.

Hans familie ber folk som ikke er invitert, om ikke å møte opp.

– Vi har vært vant med å dele pappa med hele Norge. Bisettelsen vil vi imidlertid gjerne ha så privat som mulig, sier datteren Jorunn Gjerstad i en pressemelding.

Gjerstad døde fredag 18. juni, 95 år gammel.

- Det er klart at Joralf har vært personen som i desidert størst grad har satt Snåsa på kartet. Han har vært et fantastisk medmenneske og ressurs for mange personer i Snåsa. Det er ikke sikkert vi snåsningene egentlig er klar over hvor mye han har betydd for å sette Snåsa på kartet, sa ordfører Arnt Einar Bardal til Snåsningen etter at dødsfallet ble kjent.

Angivelig synske og helbedrende evner

I mer enn 60 år brukte Joralf Gjerstad sine angivelige synske og helbredende evner til å hjelpe tusenvis av mennesker. Blant annet har flere kjendiser søkt hjelp hos Gjerstad. Petter Northug fikk blant annet hjelp av han per telefon under Tour de Ski i 2009.

Gjerstad ville ikke at vitenskapsfolk skulle teste de påståtte evnene hans, og det er få registrerte tilbakemeldinger om ham i NAFKAMs register for eksepsjonelle sykdomsforløp til tross for at det er anslått at han har behandlet mer enn 50.000 personer.

Fortjenstmedalje

Gjerstad har mottatt Kongens fortjenstmedalje i sølv. I 2006 ble han utnevnt til årets trønder av NRK Trøndelag. Høsten samme år sendte NRK en egenprodusert dokumentarfilm om ham med tittelen «Kjenner du varmen?".

Han hadde fem års skolegang og arbeidet tidligere som klokker i en kirke. Han skrev flere lokalhistoriske bøker, i tillegg til selvbiografier. Han var også lokalpolitiker, blant annet varaordfører for Arbeiderpartiet.