*Nettavisen* Nyheter.

Familie reddet etter sjøflyulykke i Brønnøysund

Brønnøysund (NTB): Et ungt kjærestepar reddet en familie på fem ut av vannet da sjøflyet de satt i havarerte under landing i Brønnøysund søndag ettermiddag.

24.06.12 19:35

De to 18-åringene hadde ankret opp i området og filmet hele innflygingen. De ringte 113, før de kastet seg i båten og plukket opp de tre barna og deres foreldre som var om bord i det havarerte flyet, opplyser politiet.

- Sjøflyet tippet forover under landing på sjøen. Fem personer er innlagt på sykehus i Sandnessjøen, hvor de trolig blir til observasjon over natten. Tilsynelatende er det bare snakk om lettere skader, sier operasjonsleder Geir Riise i Helgeland politidistrikt til NTB.

Politiet skryter av de heltemodige tenåringene for redningsinnsatsen.

- Da flyet skulle gå inn for landing, dumpet det først ned i vannet én gang. Da det skulle ta nedi for andre gang, landet det på den ene siden og tippet over, sier Odin Dybos til VG. Han og kjæresten Marit Kvalø reagerte lynraskt da de ble vitne til havariet.

- Det hele gikk veldig fort. Vi møtte fem redde personer. Ungene var kalde og gråt, men foreldrene klarte å forholde seg rolig, sier Kvalø. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.