*Nettavisen* Nyheter.

Familie rømte fra brutalt ran i eget hus

Foto: Brede Høgseth Wardrum (Romerikes Blad)

Tre personer er pågrepet og siktet for ranet av familien på Romerike.

16.05.11 15:25

Tre personer er pågrepet på Grorud i Oslo etter det brutale ranet på Kjeller i natt.

Det var Oslo-politiet som pågrep gjerningsmennene etter at politiet på Romerike hadde varslet om antatte ranere som ifølge vitneobservasjoner kjørte en mørk Audi.

Familie bakbundet og truet med våpen i sitt eget hjem natt til mandag.

Bevæpnet med pistol, kniv og brekkjern skal gjerningspersonene ha brutt seg inn i huset til den sovende familien i Villvinveien på Kjeller.

Politiet fikk melding om hjemmeranet klokka 00.52.

– De tilstedeværende i huset, far, mor og deres sønn, ble bundet fast og truet med pistol, kniv og brekkjern, forteller operasjonsleder Petter Olausson i Romerike politidistrikt til rb.no.

En 58 år gammel nabo våknet da ransmennene slo til:

- Jeg hørte et brak. Kraftig nok til at jeg våknet, men ikke verre enn at det lett kunne forklares med at noe hadde falt ned eller lignende, forklarer naboen.

Vegg i vegg
Naboen bor vegg i vegg, han ønsker ikke å stå fram med navn og bilde, men forteller at han har et godt forhold til nabofamilien.

- De er en helt vanlig, sosial familie. Vi har et godt forhold. Det er veldig ubehagelig at noe sånt som dette kan skje her hos oss, sier naboen.

Naboen forteller at han i ettertid føler seg litt smådum, som ikke reagerte på lyden han hørte, han angrer på at han ikke sto opp for å undersøke.

Fikk med seg penger
Ranerne, som skal ha vært tre eller fire personer, fikk med seg penger før de stakk fra stedet.

– Det er snakk om et ikke ubetydelig pengebeløp. Hvor mye kan jeg ikke si ennå. Det er snakk om et grovt ran, sier Olausson.

Familien som ble ranet er i 03-tiden inne til avhør hos politiet i Lillestrøm.

– Det er ikke snakk om fysiske skader, opplyser operasjonslederen.

Ringte politiet selv

Ifølge politifullmektig, Magnus Schartum-Hansen, var det familien selv som meldte ifra om ranet til politiet.

– Ranerne tok seg inn døren ved hjelp av et brekkjern, og familien ble så tapet på hender og innestengt på et rom i huset. De har imidlertid klart å komme seg ut av huset på egen hånd, og varslet selv politiet om hendelsen, sier Schartum-Hansen. De tre pågrepne er nå siktet for ran, og videre etterforskning vil ifølge Scharum-Hansen vise om siktelsen skal utvides til grovt ran.

Han opplyser også at flere vitner skal ha sett gjerningsmennene kjøre vekk fra stedet i en mørk Audi, og det var i denne bilen de tre ble pågrepet på Grorud cirka klokken halv fire natt til mandag.

Det er foreløpig uklart om det skal ha vært en fjerdemann involvert.

Les flere saker i Romerikes Blad her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.