RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Familie viste symptomer på kjemiske skader i Syria

En familie på fire får behandling etter å ha kommet til et sykehus i den syriske Aleppo-provinsen med symptomer på kjemiske skader.

De to foreldrene, en jente på tre år og en fem dager gammel jentebaby ankom sykehuset til Leger Uten Grenser med røde øyne, utslett og luftveisproblemer, opplyser organisasjonen.

Familien kom fra byen Marea, der det fredag pågikk skyting og granatangrep. Ifølge familien traff en granat hjemmet deres. Etter eksplosjonen skal en gul gass ha fylt stua deres.

– Leger Uten Grenser har ingen laboratorieprøver som kan bevise årsaken til symptomene, men de kliniske undersøkelsene og utviklingen til pasientene, sammen med deres forklaring om hva som skjedde, tyder på at de ble eksponert for et kjemisk middel, sier nødhjelpskoordinator Pablo Marco.

FNs sikkerhetsråd har tidligere bedt om en etterforskning av bruken av kjemiske våpen i det borgerkrigsherjede landet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere