RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Familieferie i fjellet

Sist oppdatert:
Ta med barna til fjells i vinterferien. Mens de leker med jevnaldrende kan du nyte en etterlengtet skitur.

Her finner du Den norske turistforenings turplanlegger.

På de betjente hyttene Fondsbu og Gjendesheim i Jotunheimen, Svukuriset i Femundsmarka og Gjevilvasshytta i Trollheimen er det aktivitetsledere fra Barnas Turlag i vinterferien. På Alexander Grieghytta i Bergsdalen ved Bergen er det hyttevakt og veiledere fra Barnas Turlag. Haukeliseter har eget opplegg for single med barn i uke 8. I uke 10 inviterer de til en egen familiefjelluke.

Gjendesheim
Ved Gjendes bredd, og med helårs bilvei, ligger Gjendesheim. Fra hytta er det raust med turmuligheter, både for den som vil gå lange strekk over vannet og for de som vil på topptur. Til Gjendesheim kommer du enten med bil eller med tog til Otta. Herfra får hyttegjestene rimelig taxi videre, etter avtale med bestyrerne. Hytta har 170 senger, fordelt på 2- og 4-sengsrom og sovesal. For bestilling av opphold, ring bestyrerne Bjørg og Ola Gaute Vole, tlf. 61 23 89 10.
Les mer om Gjendesheim
Les mer om vinterferie på Gjendesheim

Svukuriset
Vakkert beliggende i Femundsmarka ligger Svukuriset. Den gamle fjellgården er det beste utgangspunkt for turer i trolsk furuskog og for bestigning av Store Svuku. Adkomst om vinteren er enten på ski fra Elgå eller på ski over Femunden fra Jonasvollen. På Svukuriset er det 31 sengeplasser om vinteren. For bestilling av plass, ring bestyreren Siri Haugom, tlf. 62 45 98 50.
Les mer om Svukuriset
Les mer om vinterferie på Svukuriset

Fondsbu
I hjertet av Jotunheimen ligger Fondsbu, som ble DNT-hytte i 1993. Hytta er kjent for å være et av de beste utgangspunktene for dagstopptur. Vinterstid blir gjestene fraktet inn til hytta med beltebil fra Tyinkrysset. På Fondsbu er det 100 senger, fordelt på 2- og 4-sengsrom og sovesal. For bestilling av plass, ring bestyreren Solfrid Kvålshaugen, tlf. 970 74 218.
Les mer om Fondsbu

Gjevilvasshytta
Med vid utsikt over Gjevilvatnet ligger Gjevilvasshytta, en av Trondhjems Turistforenings hytteperler. Med tømmer fra 1739 er Gjevilvasshytta landets eldste bygning som i dag er i bruk som turisthytte. Vinterstid er det vel 8 kilometer å gå på ski i gode spor inn til hytta fra Festa bru ved Oppdal. Hytta har 62 senger. For bestilling av plass, ring Trondhjems Turistforening, tlf. 73 92 42 00.
Les mer om Gjevilvasshytta

Haukeliseter
Haukeliseter Fjellstue er et naturlig knutepunkt mellom øst og vest, beliggende ved E 134 over Haukelifjell. Stedet drives av Stavanger Turistforening. Det er den eneste betjente DNT-hytta som er åpen hele året. Standarden varierer fra hotellstandard med rom med bad, til vanlig betjent hytte. For bestilling av plass, ring hytta på tlf. 35 06 27 77.

Les mer om Haukeliseter

Alexander Grieghytta
I Bergsdalen øst for Bergen ligger Alexander Grieghytta. Den har Bergen Turlag tilrettelagt spesielt for barn, med fine turmuligheter i lett skiterreng. Hit kommer du enten med bil eller med tog fra Bergen til Dale, og buss opp Bergsdalen. Endeholdeplass på Rødland, ca. 2 km fra hytta. For bestilling av plass, ring Bergen Turlag, tlf. 55 33 58 10.
Les mer om Alexander Grieghytta

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere