RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Familielykke for Dracula

(Romanian Tourist Office)
Sist oppdatert:
Etter 60 år i statlig eie får Dracula endelig slottet sitt tilbake i dag.

(SIDE2): Slottet Bran ligger i den sydøstlige delen av Transilvania og er Romanias største turistattraksjon. 26. mai blir slottet levert tilbake til Draculas familie, etter å ha vært i statlig eie i 60 år.

Høytidelig

Dette legendariske landemerket ble inndratt da kommunistene tok makten og arkitekten Dominic von Habsburg, som hadde arvet slottet, ble tvunget til å forlate det i 1948. Nå skal Habsburg-familien få slottet overlevert under en høytidelig seremoni, melder BBC.

Bran ble bygget på 1400-tallet og har alltid vært knyttet til greven Vlad Impaler, som igjen inspiserte den irske forfatteren Bram Stoker til å skrive om Darcula. Impaler har aldri bodd på slottet, men man tror han flere ganger har vært gjest der.

Rehabilitering

Etter at slottet ble konfiskert av kommunistene forfalt det gradvis gjennom årene. En større rehabilitering har nå pågått siden 80-tallet og flere filmer om den blodtørstige greven er innspilt på slottet.

I 2005 ble en ny lov innført i Romania, som gjorde det mulig for familien å få slottet tilbake. De nye eierne, Habsburgerne, regjerte i Romania på 1700-tallet. Dominic von Habsburg var bare 10 år da kommunistene arresterte hans foreldre og sendte hele familien i landflyktighet.

Les mer om slottet hos Romanian Tourist Office.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere