*Nettavisen* Nyheter.

Familien dro ut alt av kontakter før de dro på juleferie: – Det er helt uvirkelig

BRØT UT: Da brannvesenet ankom Kittistien var det ikke synlige flammer. Men da brannfolkene tok seg inn i huset blusset brannen kraftig opp på grunn av oksygentilførselen. Først sent i natt kunne Brannvesenet pakke sammen. Foto: MAGNUS AAMO HOLTE

Familien hadde akkurat ankommet juleferiedestinasjonen da politiet ringte.

(Nordlys): Tidlig på ettermiddagen lille juleaften forlot familien eneboligen sin i Kittistien på Slettaelva på Kvaløya. Bare timer senere brøt brannen ut og gjorde store skader på boligen.

- Det er uvirkelig, sier huseieren til Nordlys julaften.

Han ønsker ikke å få navnet sitt på trykk.

De hadde akkurat ankommet feriedestinasjonen sørpå da politiet ringte og fortalte om branndramaet som pågikk.

Huseieren forteller at familien tok sine forholdsregler før de satte seg på flyet sørover.

- Vi gikk en runde før vi dro og dro ut alt av kontakter for å være sikker. Likevel skjedde altså dette. Det er helt uvirkelig, sier han til Nordlys.

Tar inn på hotell

Familien fortsetter juleferien sin i Sør-Norge, men kommer hjem som planlagt over helga. Da må de trolig ta inn på hotell.

- Det blir vel hotell i første omgang, så får vi etter hvert finne noe mer permanent. Vi har snakket med forsikringsselskapet og starter prosessen der. Men det tar vel sin tid å få ordnet opp i huset, sier huseieren.

Det er store brannskader i underetasjen, mens andreetasjen er røykskadet.

Han forteller at det var en tung beskjed å få fra politiet kvelden før julekvelden. Likevel er han glad for at familien på fire slapp å oppleve branndramaet på kroppen.

- Man vet jo at det brenner mye i jula, men at det skulle skje oss er surrealistisk, sier han.

Vært inne i huset

Brannvesenet rykket ut med store styrker da brannen brøt ut rett etter klokka 20 lille juleaften og ekstramannskaper ble kalt ut.

Mannskapene ble værende utenfor boligen til klokka 02 i natt.

- Når det har vært så høye temperaturer som det var, så må vi være på vakt. Det vil alltid være litt glør igjen, så vi kan ikke dra før vi er sikre på at det ikke er fare for oppblussing, sier vaktsjef Fred Johnsen i Brannvesenet.

Etterforskere fra politiet har vært inne i huset i formiddag, men har ennå ikke dannet seg en formening om brannårsaken.

- Vi var ute og skaffet oss oversikt, men vil ikke foreta oss noe mer før over helga, sier etterforskningsleder Yngve Myrvoll til Nordlys.

Les flere saker på Nordlys her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag