RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Politiet/Privat

Familien er lettet

Sist oppdatert:
Broren til avdøde Linn Madelen sier han er lettet over at politiet har skjerpet siktelsen mot politimannen til forsettlig drap.

Politiet har skjerpet siktelsen mot politimannen som var siktet for falsk forklaring til forsettlig drap. Det kommer fram på en pressekonferanse på politihuset i Tønsberg klokken 14 torsdag.

Mannen er siktet for å ha drept Linn Madelen Bråthen (33), som ble funnet død i sjøen ved Sandøya utenfor Brevik i Telemark 3. august.

- Vi fester ikke lit til den forklaringen han gav til politiet, kunngjorde politiadvokat Lise Dalhaug ved Vestfold politidistrikt, ifølge TA.no.

Politimannen vil bli fremstilt for varetektsfengsling fredag fordi påtalemyndigheten mener det foreligger fare for bevisforspillelse.

- Vi mener han har løyet for å skjule at han kastet eller dyttet henne utfor broen, sier Dalhaug.

Glenn Bråthen, bror av Linn Madelen Bråthen, sier han kommer til å lure på resten av livet hva som skjedde med søsteren.

– Så jeg er lettet over at det er en utvikling i saken, men jeg er veldig trist over det som har skjedd, sier han til NTB.

Les: Vitne skal ha hørt rop og skrik

Tar det tungt
Politimannes forsvarer, advokat Arne Lie, forteller at hans klient tar den utvidede siktelsen tungt.

- Han er overrasket, han er skuffa, han er fortvilet, sier Lie til TA.

Den siktede politimannen har forklart at Bråthen hoppa fra brua, uten at han klarte å forhindre det.

Etter hva Telemarksavisa erfarer, så skal et vitne som bor nær Breviksbrua ha meldt seg for politiet, og fortalt at det kom skrik og rop fra brua den aktuelle natta.

Et overvåkingskamera som politiet har frigitt viser at politimannen og den avdøde 33-åringen har gått forbi Brotorvet i retning Breviksbrua den natten.

Les: Vennene om Linn Madelen: - En enorm omsorg for absolutt alle

Fikk sjokk
Politimannen har innrømmet at han var sammen med Bråthen på et senere tidspunkt enn det han oppga da han ble avhørt som et vitne i saken. Politimannen sa også i avhøret i onsdag at han så den nære venninna begå selvmord fra brua, og at han fikk sjokk og derfor verken tilkalte hjelp eller fortalte om dette til noen andre.

Flere avhør
Politiadvokaten sier flere vitneuttalelser styrker siktelsen mot mannen, men hun vil ikke gå inn på hva disse vitnene har sagt.

- Vi skal avhøre flere vitner, og vi ønsker ikke at de skal bli påvirket av andre vitners forklaring, sier Dalhaug, som fortsatt etterlyser flere vitner til hva som skjedde den natten.

Hun sier det er for tidlig å si noe om motivet i saken. Hun vil heller ikke svare på spørsmål om hva mannen har forklart om den nattlige spaserturen sammen med den 33 år gamle kvinnen og om hvorfor kvinnen ble med politimannen til brua.

- Det ønsker jeg ikke å kommentere på det nåværende tidspunkt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere