RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Familien hadde akkurat pusset opp - så kom regnet

Familien Kanu, som om kort tid blir fire, fikk sitt nyrenoverte hus totalskadd av uværets herjinger mandag.

Alhaji Ibrahim Kanu puster tungt idet han åpner døra til sin nyrenoverte bolig i Tuterudveien på Kjeller, skriver Romerikes Blad.

Verandaen foran inngangsdøra og hele første etasje er dekket av kloakk. Fryser og kjøleskap er veltet over ende, møbler ligger regelrett strødd omkring i stua. Kjelleren er fortsatt full av vann og gulvet i stua buler.

- Det vil ikke være mulig å bo her på lenge, fastslår Alhaji. På Olavsgaard hotell sitter kona, som skal føde om kort tid, og en ettåring.

Les også: – Kummene står som fontener

DAGEN DERPÅ: Alhaji Ibrahim Kanu betrakter sitt nyrenoverte hus dagen etter uværet på Romerike og konstaterer at det meste er ødelagt.


40 millimeter nedbør

På Hellerudsletta ble det målt 40 millimeter nedbør fra klokka fem til klokka sju mandag ettermiddag.

I området rundt Kjeller opplevde mange å få kjelleren full av vann.

Informasjonssjef i Gjensidige, Bjarne Aani Rysstad, opplyser til RB at forsikringsselskapet fikk inn 50 meldinger om vannskader og 25 meldinger om lynskader på Romerike fra 1. august til i går formiddag. Sigmund Clementz i If har de fått inn 50 skademeldinger fra Skedsmo foreløpig.

- I de andre kommunene er det bare en og annen skade. Det virker som uværet har rammet veldig konsentrert.

20140805 Kjeller Flomskadet hus på Kjeller. Foto: Marius Nyheim Kristoffersen


Reddet ut med stige

- Jeg var i ferd med å legge de siste panelplatene i stua. Vi har pusset opp huset siden oktober i fjor. Jeg så at det regnet kraftig og gikk ut i hagen, hvor jeg sto og kappet, for å få resten av platene innendørs, men vannet flommet inn i huset, og det gikk raskt, forteller Alhaji Kanu.

Spor på ytterveggen viser tydelig hvor høyt vannet steg.

- Det var rundt halvannen meter vann. Det regelrett flommet vann opp av kumlokkene i nærheten, sier Alhaji, som selv er rørleggermester.

- Vi ringte brannvesen og politi. Vannet steg så raskt, så vi måtte bare flykte opp i andre etasje. Brannvesenet reddet oss ut av andre etasje med stige. Min gravide kone skrek.

Familien har siden mandag kveld bodd på hotell.

- Forsikringsselskapet sier vi får dekket opphold til fredag. Etter det vet jeg ikke hva vi skal gjøre. De to bilene våre som sto på gårdsplassen ble også oversvømt av vannmassene. Jeg er faktisk usikker på om de lar seg reparere.

Les også: «Superuvær» over Østlandet

UBRUKELIG KJØKKEN: Familiens fryser og kjøleskap har veltet over ende. De fleste møbler og eiendeler i første etasje ligger strødd.


Trenger hjelp

Alhaji tar en tur ned i kjelleren for å oppdage at den fortsatt er full av vann.

- Her står nye møbler. Ny servant. Alt må være ødelagt. Det er håpløst. Noen må hjelpe oss, fortviler han.

Om kort tid skal kona føde, men foreløpig er altså familien husløs. Nå er Alhaji i samtaler med forsikringsselskapet om både hus og biler.

- Man kan ikke gjøre noe med naturkreftene, men det er trist å se at alle kreftene jeg har lagt ned i dette huset var til ingen nytte. Alt det elektriske er byttet ut. Badet er nytt. Barnevognen til barnet som skal komme står i stuen og er vannskadd. Det samme med flatskjermen til 15.000 kroner.

- Noen ganger må man bare tåle trykket. Nå må jeg være tålmodig og finne ut av hvordan vi skal løse dette.

Les flere saker fra Romerikes Blad her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere