*Nettavisen* Nyheter.

Familien lettet over visshet om datterens død

FUNNET DØD: Politiet er torsdag kveld igang med undersøkelser i nærheten av stedet hvor Alma Gabriela Knutsen (14) ble funnet død i Søgneelva i slutten av august i år. En 14 år gammel gutt har tilstått å ha drept henne. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Familien til Alma Gabriela Knutsen (14) fryktet at saken ville bli henlagt uten at de fikk vite årsaken til dødsfallet.

11.09.15 15:48

– Familien er svært preget av dette. Det har de vært helt siden datteren ble meldt savnet. Så fikk saken en ny vending da 14-åringen erkjente å ha drept henne, sier lensmann Terje Pedersen i Søgne og Songdalen til Fædrelandsvennen.

Han sier at familien er lettet over å få klarhet i årsaken til datterens død.

– De var redd saken skulle bli henlagt uten at de fikk klarhet i hva som lå bak dødsfallet, sier Pedersen.


Pågrepet på vei til skolen

Alma Gabriela Knutsen ble meldt savnet fredag 28. august. Dagen etter ble hun funnet død i Søgneelva. Den foreløpige obduksjonsrapporten viste at hun døde av drukning og politiet konkluderte først med at jenta ikke var blitt utsatt for noe kriminelt. Endelig obduksjonsrapport vil ikke foreligge før om noen måneder.

Under etterforskningen kom det imidlertid fram elektroniske spor som kastet mistanken mot den 14-årige gutten. Han var en av flere som ble avhørt av politiet etter at jenta ble funnet død.

På vei til skolen torsdag ble han pågrepet av sivilt politi og i avhør like etter vedgikk han å ha tatt livet av 14-åringen.

Ikke på samme skole

Den drepte jenta og den mistenkte gutten gikk på hver sin ungdomsskole i Søgne. Fredag ble elevene på de to skolene informert om saken og de fikk oppfølging av lærere, helsepersonell og andre voksne

Den kriminelle lavalderen i Norge er 15 år og 14-åringen kan ikke varetektsfengsles eller straffes for drapet. Det blir heller ingen rettssak, men barnevernet får ansvaret for oppfølging av 14-åringen fram til han blir myndig.

Politiet etterlyste torsdag en mann som skal ha vært på tur i området rundt drapstidspunktet.

– To personer meldte seg fredag, sier påtaleleder Terje Kaddeberg Skaar ved Agder politidistrikt til TV 2.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.