RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
TRUET MED PISTOL OG KNIV: Mens familien lå hjemme og sov tok ranerne seg inn i rekkehuset på Kjeller. På brutalt vis ble de truet til å gi fra seg et større pengebeløp. Livskvaliteten er så forverret at familien flere ganger har vurdert å flytte. Fortsatt tør de ikke å stå fram med navn eller på bilde. 5. november starter rettssaken i Nedre Romerike tingrett.
TRUET MED PISTOL OG KNIV: Mens familien lå hjemme og sov tok ranerne seg inn i rekkehuset på Kjeller. På brutalt vis ble de truet til å gi fra seg et større pengebeløp. Livskvaliteten er så forverret at familien flere ganger har vurdert å flytte. Fortsatt tør de ikke å stå fram med navn eller på bilde. 5. november starter rettssaken i Nedre Romerike tingrett. (MARTIN LUNDSVOLL, RB.NO)

Familien lever i konstant frykt

Sist oppdatert:
Familien opplevde marerittet.

KJELLER: De maskerte ranerne rettet pistolen mot hodet til familiefaren. Resten av familien ble bakbundet med gaffateip og låst inne på et rom. Nå er ranerne tiltalt, melder Romerikes Blad.

- Det var på tide, er familiefarens første reaksjon da RB forteller om den ferske tiltalen som nå er tatt ut av statsadvokatene i Oslo.

Livet til Kjeller-familien ble radikalt endret etter det særdeles brutale ranet natt til 16. mai 2011.

- Ranet ødela livene våre. Livskvaliteten er totalt forandret. Trygghetsfølelsen er borte. Vi har tatt våre forholdsregler, men er selvsagt redde for at ranerne skal komme tilbake, eller at noen andre skal gjøre kopiere ranet. Spesielt for min kone har det vært ille. Hun er redd for å gå ut, redd for å gå på jobb. Vi har vurdert å flytte flere ganger på grunn av det som skjedde, forteller familiefaren, som ennå ikke tør å stå fram med verken navn eller bilde.

- Betydelig pengebeløp

RB snakket med familien dagen etter det brutale ranet i fjor. Fruen i huset hadde noen timer tidligere blitt truet av ranerne til å skru av alarmen. Bevisst tastet hun feil kode, slik at vekterselskapet skulle reagere. Men til tross for at hun flere ganger oppga feil kodeord da vekterselskapet ringte opp, kom aldri hjelpen. Heller ikke politiet reagerte da familien fikk fisket fram en mobiltelefon og ringt nødnummeret.

Ransutbyttet den gang var et betydelig pengebeløp, ifølge tiltalen. Familien har nå sørget for ekstra sikkerhetstiltak hjemme. Familiefaren, som er selvstendig næringsdrivende, sørger også for å ikke oppbevare penger hjemme.

- Vi har ikke noen verdisaker i huset lenger. Vi byttet også vekterselskap, men det ble kjøpt opp av det vi byttet fra.

To av de nå tiltalte ranerne ble pågrepet og varetektsfengslet i oktober i fjor. En av dem er senere blitt løslatt fra varetekt, slik at det kun er sakens hovedmann som fortsatt er fengslet.

- Jeg ante ikke at det nå var tatt ut tiltale, men er både lettet og glad for det. Likevel er det vanskelig å la seg begeistre av det norske rettssystemet. Vi følte politiet var udugelige, og har tidligere fått beskjed om at de ikke klarer å finne bevis. Vi har ikke hatt noen forståelse for at han ene slapp ut av varetekt. Norge er et paradis for kriminelle, og vi må prise oss lykkelige over at det ikke skjedde noe verre.

Utga seg for å være politi

De tre mennene som nå er tiltalt for ranet på Kjeller, er også tiltalt for ett hjemmeran i Fetsund i april 2011 og et hjemmeran på Skjetten i mai 2011, samt et grovt tyveri fra en gård i Skedsmo.

Under Fet-ranet ble ofrene bundet, slått og truet med pistol. Ifølge tiltalen truet ranerne med å skjære av fingrene til mannen og voldta kvinnen hvis de ikke åpnet safen. Utbyttet ble smykker og et mindre pengebeløp.

Under Skjetten-ranet utga ranerne seg for å være politi. Innenfor døren ble offeret banket opp med brekkjern, samt kneblet og bundet med et putevar over hodet. Utbyttet fra dette ranet ble mellom 17.000 og 20.000 kroner.

Den tiltalte hovedmannen, en mann av sørøstasiatisk opprinnelse, er den eneste som ifølge statsadvokaten deltok på samtlige hendelser. Tiltalt nummer to, en mann fra Oslo, er tiltalt for å ha deltatt i to av ranene, mens tredjemann – en etnisk nordmann fra Aurskog-Høland – skal ha deltatt på Skjetten-ranet og episoden på Skedsmo-gården.

Nekter straffskyld

Advokat Ole Petter Drevland er forsvarer for mannen fra Aurskog-Høland.

- Han erkjenner ikke straffskyld, opplyser Drevland via sms.

Hovedmannen, som er tiltalt for å ha deltatt i alle ranene, forsvares av Lars Engesdahl.

- Jeg ønsker ikke å kommentere tiltalen på nåværende tidspunkt. Jeg må drøfte den nærmere med min klient først, sier han.

Rettssaken er berammet til uke 45 i Nedre Romerike tingrett. Det er satt av én uke til saken.

Les flere saker i Romerikes Blad her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere