RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Familien samler Wilhelmsen-aksjene

Sist oppdatert:
Familieaksjonærene i rederiet Wilh. Wilhelmsen samler nå sitt eierskap i et selskap.
Familien Wilhelmsen forenkler dermed sitt eierskap i det børsnoterte rederiet Wilh. Wilhelmsen ASA, som etter hvert har blitt spredt på ni ulike selskaper.

Alle aksjene legges nå inn i det nyopprettede selskapet Tallyman AS. Selskapet kjøper aksjene fra de andre familiekontrollerte selskapene for 241 kroner per A-aksje og 225 kroner per B-aksje i Wilh. Wilhelmsen ASA.

Styreformann og primærinnsider i WW, Wilhelm Wilhelmsen, vil kontrollere Tallyman AS gjennom stemmerettsaksjer. Dermed blir det heller ingen endring i kontrollen over familiens aksjer, som fortsatt vil ligge hos Wilhelm Wilhelmsen.

Styreformann Wilhelm Wilhelmsen har forelagt omstruktureringen for Oslo Børs. I tråd med børsens uttalelser, legges det til grunn at overføringen ikke utløser tilbudsplikt.

Følgende transaksjoner ble i dag gjennomført, med
kurs NOK 241 for aksjer av klasse A og NOK 225 for
aksjer av klasse B i WW;

Tallyman AS kjøper totalt 19.788.156 aksjer av klasse A og 2.281.044 aksjer av klasse B og vil deretter eie henholdsvis 53,69 prosent og 17,85 prosent av A- og B-aksjekapitalen i Wilh. Wilhelmsen ASA, og 44,46 prosent av samlet aksjekapital.

Tallyman AS` eierinteresse i WW vil inngå i en gruppe kontrollert og delvis eiet av Wilhelm Wilhelmsen med nærstående. Denne gruppen vil som tidligere eie/kontrollere 44,70 prosent av samlet aksjekapital.

WW-aksjene eid og kontrollerte av Skipsreder Tom Wilhelmsen Stiftelse og Cecilie og Tom Wilhelmsens Stiftelse til beste for Rikshospitalet i Oslo vil ikke bli omfattet av transaksjonen. De utgjør 1,31 prosent av samlet aksjekapital i rederiet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere