RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Familien satte roser på sønnens grav - fant de igjen hos roseselgerne

FACEBOOK: Dette bildet la Arne Blokkhus ut på Facebook søndag, av sønnens grav der rosene er stjålet og av de som skal ha stjålet rosene. Oppdateringen nærmer seg seg 1000 delinger søndag kveld.
FACEBOOK: Dette bildet la Arne Blokkhus ut på Facebook søndag, av sønnens grav der rosene er stjålet og av de som skal ha stjålet rosene. Oppdateringen nærmer seg seg 1000 delinger søndag kveld. Foto: Arne Blokkhus
Sist oppdatert:
«I anledning Chris sin bursdag så har vi vært på graven med flotte roser. Seks timer etterpå er de til salgs utenfor McDonalds».

Dette skriver Arne Blokkhus fra Drammen på Facebook-siden sin etter å ha opplevd at rosene han og kona Marianne Opsahl satte ned lørdag formiddag på graven til hennes sønn, Christopher Alexander, ble funnet igjen blant roseselgerne i byen noen timer senere.

Borte vekk

– Chris ville vært 27 år på lørdag og vi var på graven med 25 langstilkede roser som Marianne selv hadde snittet og dratt av bladene på i forkant, forteller han til Drammens Tidende.

Familien satte ned buketten og forlot gravstedet, men kom tilbake litt senere på kvelden fordi de også hadde kjøpt noen nye lykter som de ønsket å se i mørket.

– Da vi kom tilbake ved 19-tiden var rosene borte.

Innrømmet tyveri

Familien fattet mistanke til roseselgerne i byen og gikk ned på torget for å se om blomstene kunne befinne seg der.

– Jeg kunne ikke skjønne hvem andre det skulle være som ville tatt rosene. Og vi fikk rett. I en av bæreposene til to rumenske damer som satt på fortauet bak buss-skuret på McDonalds, lå blomstene.

Blokkhus følte seg så sikker på at han hadde riktige roser da han så dem at han ringte politiet.

– Jeg holde øye med damene og gjengen rundt dem hele veien mens jeg snakket med politiet, men personene forsvant sakte, men sikkert, de delte seg opp i grupper. Gjengen jeg fulgte viste seg å ikke ha posen, men de innrømmet at de andre hadde tatt dem fra graven til Chris, forteller han.

Meld ifra

Operasjonsleder Morten Eriksson hos politiet bekrefter at de fikk inn en melding om tyveriet lørdag kveld.

– Patruljen kom over to damer som delvis innrømmet å ha stjålet rosene, men så lenge man ikke blir tatt på fersken er det vanskelig å bevise et tyveri av denne typen. Klarer vi det, vil man bli innbrakt og bøtelagt, sier han.

Operasjonslederen har stor forståelse for at familien er opprørt over hendelsen og at det føles ille.

– Politiet ser alvorlig på denne typen tyveri og oppfordrer alle som har grunn til å tro at deres blomster blir solgt på gaten, om å melde ifra.

For familien Blokkhus-Opsahl ble det en tristere dag enn nødvendig. Søndag var de tilbake med nye roser.

– Vi ble sinte. Vi har blomster og lys der hele året igjennom, men aldri opplevd maken. Rumenerne gjør det bare vanskeligere for seg selv på denne måten, sier Blokkhus.

Les flere saker hos DT.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere