RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Familien til løslatt journalist føler med Foley

I helgen ble journalisten Peter Theo Curtis satt fri fra fangenskap i Syria.

Journalistens familie er preget av at ikke henrettede James Foley fikk samme skjebne.

Curtis ble bortført i Antakya i Tyrkia da han var på vei til Syria i oktober 2012. USAs utenriksminister John Kerry bekreftet at den amerikanske journalisten er satt fri. Løslatelsen skjer etter at representanter fra Qatar har bidratt med megling, melder Al Jazeera.

New York Times skriver at Curtis ble holdt fanget av krigere fra Nusrafronten, som er al-Qaidas offisielle gren i Syria. Nusrafronten brøt tidligere i år med islamistene i Den islamske staten (IS), som i løpet av sommeren har tatt kontroll over store landområder i Irak

Curtis' familie ber om ro etter løslatelsen, men uttrykker sin takknemlighet gjennom en uttalelse sendt ut søndag ettermiddag.

– Det er så mange som har hjulpet oss gjennom mange måneder. Vi er evig takknemlige, sier moren Nancy Curtis i uttalelsen, som blant andre Washington Post har publisert. Familien hevder det ikke var penger involvert i overleveringen.

Løslatelsen kommer bare dager etter at den amerikanske journalisten James Foley ble halshogget av ekstremistene i IS.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere