RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Familien ute av DNO

Sist oppdatert:
Det ser ut til at hovedaksjonær Berge Gerdt Larsens nærmeste familie har fortsatt å tømme seg for DNO-aksjer. Søsknenes og farens selskaper er nå ut av listen over de 20 største aksjonærene
Det viser en sammenligning av aksjonærlister i DNO som iMarkedet har gjort.

Selskapene i konsernet Bernhard Larsen Holding AS (BLH), som kontrolleres av søsknene og faren til DNOs hovedaksjonær i styreformann Berge Gerdt Larsens, har fortsatt å kvitte seg med aksjer i oljeselskapet siden de deltok i en emisjon i august i fjor.

BLH-systemet økte gjennom datterselskapene BL Trading & Services AS og BUS AS sitt eierskap med 660.000 aksjer i fjor sommer i forbindelse med emisjonen og kjøp av aksjer i markedet.

I vinter viste imidlertid aksjonærutskrifter at styreformannens nærmeste familie hadde begynt å selge seg ned, og nå ser det ut til at de er ute av selskapet. Dette er noe overraskende i lys av Berge Gerdt Larsens bestrebelser på å kontrollere selskapet og styret. Les: Aksjonærkamp i DNO

BLH-selskapene eide etter emisjonen i august i fjor omkring 4,2 prosent av aksjene i DNO, og sammen med Gerdt Larsen eide Larsen-familien 21,5 prosent av aksjene. Etter salg i vinter falt BLH-systemets eierandel til 1,8 prosent, og nå viser en fersk aksjonær utskrift at både BL Trading & Services og BUS AS er ut av listen over de 20 største aksjonærene. Les: Larsen-familien ned i DNO

Berge Gerdt Larsen sitter på sin side med 17,3 prosent av aksjene.

Det skal i slutten av juni gjennomføres en generalforsamling i oljeselskapet, og det er ventet klare utfordringer til Gerdt Larsens sterke kontroll over selskapet og styret.

Ny på aksjonærlisten er kaffeimperiet B. Friele & Sønner AS, kontrollert av ordførerkandidat Herman Friele jr med 350.000 aksjer. Han er forøvrig personlig 19. største aksjonær med 380.000 aksjer i DNO.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere