RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fange ble nabo med offeret

Foto: MMS-foto: Birthe Steen Hansen/iBergen.no
Sist oppdatert:
Soner i overgangsbolig fem minutter fra kvinnen han forsøkte å drepe.

(iBergen.no) Trass i kraftige protester fra Ina Karin Pedersen, ble mannen (27) som er dømt for drapsforsøk mot henne, flyttet fra Bergen fengsel til åpen soning i overgangsboligen i Gravdal, skriver Bergens Tidende.

- Redd for å møte ham
27-åringens nye soningsbolig er snaue tre kilometer fra hennes bolig, en kjøretur på fem minutter. Pedersen mener det er en reell sjanse for at de to kan møtes på gaten.

- Jeg er redd for å treffe ham på bussen, på skolen eller hvor som helst. Jeg er totalt glemt, selv om det ikke er jeg som har gjort noe galt, sier tobarnsmoren til BT.

I etterkant av drapsforsøket har hun slitt med nattesøvnen og angst. Hun forklarte Kriminalomsorgen at hun ikke ønsket ham i sin bydel, men ble ikke hørt, noe bistandsadvokaten hennes, Line Hvidsten Ingebrigtsen, finner hårreisende.

Flytter knivstikker
Etter at BT tok fatt i saken, har Kriminalomsorgen nå snudd og innrømmer at de har tatt for lite hensyn til offeret. 27-åringen vil snarest bli flyttet til en annen soningsanstalt.

Pedersen var nær ved å dø da hun ble knivstukket i sitt eget hjem i oktober 2005. Gjerningsmannen skulle overnatte hos henne etter en tur på byen, og stemningen var god dem i mellom. Men da han gikk en tur på kjøkkenet, hentet han en 30 cm lang kniv og stakk henne i halsen.

«Jeg traff pulsen!» ropte 27-åringen. Noen timer tidligere skal han ha sagt at han «ville kjenne hvordan det er å drepe noen». Han ble dømt til tre og et halvt års ubetinget fengsel i februar 2006.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere