RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fange pågrepet etter rømming fra Kongsvinger fengsel

En 47 år gammel mann ble søndag morgen pågrepet av politiet etter at han rømte fra Kongsvinger fengsel timer tidligere.

Mannen er den tredje innsatte på to uker som rømmer fra et fengsel i byen.

Pågripelsen av ham skjedde uten dramatikk i Kongsvinger sentrum, opplyste Hedmark politidistrikt klokken 8.40. Da var det gått omkring fem timer siden politiet fikk melding fra fengselet om at den 47-årige afrikanske mannen hadde rømt fra anstalten på Vardåsen.

– Dette er en anstalt med lav sikkerhet, og da er ikke fangene innelåst. Han har hoppet ut av et vindu og tatt seg over et gjerde, sa operasjonsleder Trond Sulen til NTB. Rømmingen ble observert via fengselets kameraovervåking.

Søndag morgen ble mannen, som er dømt for brudd på utlendingsloven, ivaretatt av helsevesenet. Han var nedkjølt etter å ha vært ute gjennom natten.

Flere rømninger

Kongsvinger fengsel holder til to steder i byen og har i alt 117 plasser, går det fram av fengselets nettsider. På Vardåsen like nord for byen ligger fengselets nye del, og i sentrum ligger den eldre delen.

Det er bare snaue to uker siden to innsatte klarte å rømme fra den gamle delen av Kongsvinger fengsel. Etter en omfattende leting med helikopter, hunder og bilpatruljer ble de pågrepet etter tre timer bak et industribygg i byen.

– Fullt mulig å rømme

Ifølge NRK er 47-åringen den 16. innsatte som har rømt fra Kongsvinger fengsels lavsikkerhetsavdeling så langt i år. Han vil bli anmeldt for forholdet.

Fengselsleder Gaute Enger sier at innsatte på åpen soning ofte har kortere dommer av mindre alvorlig karakter eller at det er en siste del av tilbakeføringen til samfunnet for langtidsdømte. Dermed blir soningen et slags tillitsforhold mellom fangene og soningsstedet, sier Enger til NRK.

Rømmingen tidligere i oktober skjedde fra høysikkerhetsavdelingen, og da var det seks år siden sist noen rømte derfra. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere