RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SKAL HUSE NORSKE FANGER: Her er fengselet Norgerhaven Prison i Veenhuizen i Nederland der norske myndigheter har kjøpt fengselsplasser. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
SKAL HUSE NORSKE FANGER: Her er fengselet Norgerhaven Prison i Veenhuizen i Nederland der norske myndigheter har kjøpt fengselsplasser. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Fange saksøker staten etter vedtak om soning i Nederland

Sist oppdatert:
En 49 år gammel norsk fange går til sak mot staten som vil tvangssende ham til soning i Nederland.

Stevningen ble sendt til Oslo tingrett mandag, skriver Vårt Land.

49-åringen skulle etter planen sendes til det norskleide fengselet Norgerhaven i Nederland tirsdag, men Kriminalomsorgen har nå besluttet at utsendingen skal utsettes.

Regjeringen inngikk tidligere i år en avtale om å leie 242 fengselsplasser i fengselet i Nederland, og de første fangene var på plass i september. Når 49-åringens sak kommer opp for tingretten 25. og 26. november, er det første gang at praksisen med tvangsutsendelser av norske fanger til en annen stat prøves for retten.

– Dommen kan få betydning for alle norske statsborgere som vurderes tvangssendt til Nederland, sier Nils Christian Nordhus.

Advokatfirmaet Nordhus & Aarø skriver i stevningen at de mener tvangsutsendelsen bryter med Grunnlovens paragraf 106, fordi 49-åringen nektes adgang til sitt eget land dersom myndighetene tvangssender ham til Nederland. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere