*Nettavisen* Nyheter.

Fangeløslatelsen på Cuba iverksatt lørdag

Havana (NTB-AFP): De første av de i alt 52 politiske fangene som skal løslates på Cuba, ble lørdag sluppet fri, sier familiene til tre løslatte fanger.

De tre skal ifølge familiene ha blitt sluppet fri fra Las Tunas-fengselet, og befinner seg nå i hovedstaden Havana.

Da avtalen om å slippe fri 52 politiske fanger ble kunngjort torsdag denne uken, varslet representanter fra Den katolske kirken på Cuba at fem personer skulle slippes fri umiddelbart. Det har imidlertid ikke kommet noen rapporter om løslatte fanger før sent lørdag kveld.

Beslutningen om å frigjøre 52 fanger ble tatt etter lang tids diplomati mellom Spanias utenriksminister Miguel Angel Moratinos og cubanske myndigheter. Den katolske kirken har også spilt en sentral rolle som mekler i forhandlingene.

Ifølge familiemedlemmer av de fem som først ble varslet at skulle løslates, har de blitt kontaktet av kirken og blitt bedt om å gjøre seg klare til å reise fra landet, så fort slektningene deres blir sluppet fri.

En av de tre som ble sluppet ut lørdag, har kontaktet familien sin over telefon. Familiene til de to andre skal ha blitt oppringt av andre innsatte, som kunne fortelle at de løslatte var på vei til Havana. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.