Fanger får ikke diskutere terror

Ringerike fengsel godtar ikke tegninger av personer som kan minne om profeten Muhammed.

Ringerike fengsel godtar ikke tegninger av personer som kan minne om profeten Muhammed. Foto: Bjørn Sigurdsøn (NTB Scanpix)

Av hensyn til ro og orden i Ringerike fengsel får ikke fangene diskutere terrorhandlingene i Paris. Tegninger som kan skape bråk er også forbudt.

En innsatt i Ringerike fengsel forteller til Aftenposten at han har fått en rapport skrevet på seg fordi han har tegnet det fengselsbetjentene mente var en karikatur av profeten Muhammed.

- Det var ikke engang riktig. Jeg tegnet en sikh, altså en mann med turban, sier den innsatte.

Ringerike fengsel har høyt sikkerhetsnivå for 160 menn med lange dommer, eller varetektsfengslede. Ledelsen ved fengselet bekreftet at det er strenge restriksjoner på de innsattes ytringsfrihet i fengselet.

- Formålet er å unngå at situasjoner eskalerer. Vi prøver å forebygge aggresjon og voldsutøvelse, sier fengselsleder Håkon Melvold i Ringerike fengsel.

Han bekrefter at de har slått ned både på det som blir oppfattet som Muhammed-tegninger, og på diskusjoner som omhandler terroren i Paris.

- Ro, orden og sikkerhet er vår oppgave nummer én, sier Melvold.

Han viser til forskriften til straffegjennomføringsloven. Der står det: «Det er ikke tillatt for innsatte å ha symboler eller effekter som er egnet til å skape frykt hos andre innsatte eller ringeakt for dem eller på annen måte som er uheldig for miljøet i fengsel».

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.