RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fanger i Bergen må sone på dobbeltcelle

Oslo (NTB): Flere fanger i Bergen fengsel ble denne uka plassert i dobbeltcelle i et forsøk på å redusere soningskøen.

I løpet av de neste ukene skal til sammen 14 celler i Bergen fengsel gjøres om til dobbeltceller slik at 28 innsatte må dele rom, skriver Bergens Tidende.

- Vi har en rekke kriterier å gå etter når vi vurderer om innsatte skal kunne dele celle. Så langt det lar seg gjøre prøver vi å basere dette på frivillighet. Men om nødvendig må innsatte dele celle mot sin vilje, sier inspektør Pål Skogen i Bergen fengsel til avisen.

Celledeling er ett av den nye regjeringens tiltak for å redusere soningskøen. Ved årsskiftet ventet hele 1.200 personer på å få sone fengselsstraffen sin.

Justisminister Anders Anundsen (Frp) har sendt en forespørsel til Sverige om å få leie fengselsplasser i nabolandet, men svenske myndigheter er skeptiske.

- Vi har ikke truffet noen avgjørelse ennå, men kommer til å sende et formelt svar til den norske justisministeren om kort tid. Det jeg kan si, er at det er flere prinsipielle problemer ved å la domfelte fra Norge sone i Sverige. Det kan være juridisk problematisk at personer som soner i Sverige ikke er dømt her, sier pressesekretær Per Claréus i det svenske justisdepartementet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere