Gå til sidens hovedinnhold

Fanger rømte fra fengsel

Fire fanger rømte fra fengselet etter å ha slått ned en vokter og hoppet over muren. En ødela foten og kom ikke langt. Tre er fortsatt er på frifot.

Politiet i Vestfold tok søndag opp jakten på en gruppe fanger som rømte fra Horten fengsel. De kom seg ut ved å slå ned en fangevokter og stjele nøklene. Til slutt hoppet de over fengselsmuren.

Der skadet den ene fangen beinet, og skal raskt ha blitt tatt.

En ble hengende etter
Politiet fikk melding om flukten like før klokka 15.30, og det er nå tre fanger som er på frifot.

- Fire fanger hoppet over muren, men én ødela foten og klarte ikke å holde følge med de andre. Han ble tatt med tilbake av en annen fangevokter som tilfeldigvis kom forbi, sier operasjonsleder Einar Paulsen ved Vestfold politidistrikt til Nettavisen.

Leter på Karljohansvern
Politiet fikk melding om at rømlingene gjemte seg i skogen ved Karljohansvern i Horten og satte blant annet inn helikopter med varmesøkende kamera i jakten, skriver Gjengangeren på nett.

Politiet har så langt sparsomt med opplysninger til pressen om hvem fangene er og deres bakgrunn. To av fangene skal være hjemmeværende i Telemark, en i Trøndelag og en i Vestfold, skriver lokavisa.

Fengselsbetjenten som ble slått ned ble fratatt nøklene, og de fire låste seg ut før de til slutt hoppet over fengselsmuren.

Dagbladet.no skriver at fengselsbetjenten ble slått med en jernstang.

- Fangevokteren befinner seg nå hos legevakt i Horten der han skal undersøkes av lege, sier Paulsen til Nettavisen.

Kontrollerte ferger og veier
Fra Horten er det mulig å komme seg videre både til lands og til vanns, og politiet var raskt ut og sjekket fergen til Moss.

Høyt sikkerhetsnivå
Horten fengsel ligger i Langgata 1 i sentrum av Horten og er et fengsel med høyt sikkerhetsnivå, ifølge Kriminalomsorgens nettside.

Det er veldig lite fengsel med bare 16 plasser.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant

Kommentarer til denne saken