RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fanger skal få mer hjelp fra Nav

Bergen (NTB): For å hjelpe innsatte med å finne jobb og bolig før de slipper ut fra fengsel, skal Navs tilstedeværelse i norske fengsler dobles.

Risikoen for at innsatte faller tilbake i kriminelle miljø dersom de ikke har arbeid og bosted etter soning, er høy, og Justisdepartementet ønsker derfor å mer enn doble antall årsverk fra Nav i norske fengsler, skriver Bergens Tidende.

- Mange innsatte har ikke fullført videregående opplæring eller hatt langvarige jobber. De må bygge relasjoner ut i samfunnet mens de er i fengsel, dersom de skal lykkes når de kommer ut, sier Nav-konsulent Ståle Folkedal i Bergen fengsel.

På landsbasis er Nav inne i noen fengsler med rundt 21 årsverk. Men det meste er prosjektstillinger og andre midlertidige stillinger. En kartlegging gjort av Kriminalomsorgens sentrale forvaltning i vår viser at fengslene har behov for rundt 50 faste årsverk fra Nav, forankret i kommunen der fengselet ligger. Departementet vil ha Nav inn i alle fengsler i landet.

- Vi må sikre at folk har et verdig sted å bo, får seg jobb eller går på skole, samt får de ytelser og den psykiatriske hjelpen de har behov for når de kommer ut av fengselet, sier avdelingsdirektør Andreas Skulberg i utviklingsseksjonen i Justisdepartementet. (©NTB).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere