Fanget dødstornado på video

Tornadojegerne kom kloss opptil dødstornadoen. Se videoen her. 45 mennesker har så langt omkommet i den verste tornadovåren i USA på flere tiår.

18.04.11 12:20

Dødstallene har steget til 45 omkomne i en av de verste tornadosesongene i amerikansk historie. Hundrevis av mennesker er skadd og enda flere har mistet sine hjem som følge av tornadoer, skriver Kansas City Star. Bare i North-Carolina er 23 døde, 130 skadd og 84.000 mennesker er uten strøm melder Fox News.

Mellom torsdag og lørdag ble det registrert 241 tornadoer i 14 stater, melder AccuWeather.com.

Verst har det vært i Oklahoma, Mississippi, Virginia og North Carolina. Den siste værvarslingen fra The National Weather Service (NWS) viser at tornadoaktiviteten er langt fra over, men at en rekke tornadoer er observert i flere stater.

I denne svært dramatiske videoen kan du se tornadoen mens den beveger seg gjennom et område nær Jackson i Mississippi.

HTML EMBED

Flere døde
I tillegg til værsystemet som nå hamrer løs på sørstatene, har et nytt værsystem oppstått på prærien i midt-statene. Denne værformasjonen vil trolig bevege seg østover mot Carolina-statene.

Det er disse statene sør for Washington D.C. som har opplevd de verste tragediene som følge av stormene.

Her har en familie i Jacksonville i North Carolina filmet slagmarken etter at en tornado ødela alle husene i en gate. Artikkelen fortsetter nedenfor.

HTML EMBED

Drept
Søndag ble tre søsken drept på en campingplass i Raleigh i North Carolina.

Det er beboere i slike campingvogner som er mest utsatt for tornadoene.

I helgen ble en mann drept da hele campingvognen hans ble kastet 400 meter over en motorvei av en slik tornado.

- Vi har fremdeles redningsmannskap som sjekker gjennom flere campinghjem for å kontrollere at alle mennesker har kommet til rette, sier talsperson Eric Curry for styret i Wake County der Raleigh ligger.

65 kilometer sør for Raleigh ble en bo- og byggevarebutikk truffet av en tornado lørdag.

- Du hører metallet bli revet i stykker. Mennesker skriker for deres liv, fortalte ansatt Michael Hollowell til AP søndag. 50 ansatte og rundt 60 kunder presset seg sammen bakerst i butikken mens tornadoen knuste den fremste delen.

Nedenfor er et intervju med Hollowell som forteller om hendelsen. Artikkelen og flere videoer fortsetter under.

HTML EMBED

Den verste tornadoen opplevde området Bertie i North Carolina hvor 10 mennesker ble drept og minst 50 såret da tornadoene beveget seg gjennom dette jordbruksområdet.

PS! Stormjegerne i Mississippi har lagt ut flere tornadovideoer på tornadovideos.net

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.