RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: SCHÜTZE RENÉ (Fotograf René Schütze)

Fanget i hundebur

Sist oppdatert:
En 13 år gammel jente ble systematisk mishandlet og torturert av moren og stefaren gjennom fire år.

En mor og en stefar er dømt for å ha mishandlet datteren på 13 år gjennom fire år i Aalborg i Danmark.

Moren (43) og stefaren (44) kom i politiets søkelys da lederen for en institusjon anmeldte dem for vold mot 13-åringen. Lederen for institusjonen varslet politiet da han så jentas blåmerker på kroppen under en tur i svømmehallen.

- Hun sa at hun hadde falt, men etter hvert fortalte hun at hun hadde blitt slått med hundelenker, fortalte institusjonslederen i retten torsdag.

Mild dom
Aktor Peter Rask har la ned påstand om to års fengsel for moren og stefaren. Han sa at jenta var blitt utsatt for en årelang og systematisk mishandling av torturlignende karakter, skriver danske BT.

Men moren og stefaren ble dømt til fem måneders ubetinget fengsel, melder Ekstra Bladet.

Ifølge tiltalen ble jenta holdt innesperret på badet i flere timer om gangen. Andre ganger ble jenta holdt fanget i et hundebur. Hun fikk ikke lov til å lese bøker eller se på TV og ble nektet mat når hun gjorde noe galt. I tillegg ble hun flere ganger utsatt for fysisk vold.

Ved en anledning skal moren ha holdt hodet til 13-åringen under vann i badekaret så lenge at jenta nesten druknet.

- Vi hater deg
13-åringen avga sin forklaring i retten onsdag. Hun fortalte at volden startet så rakst stefaren flyttet inn sammen med moren. Paret har en fire år gammel sønn.

- Den eneste grunnen til at vi ikke slår deg i hjel er fordi vi risikerer at broren din ikke får bo hjemme. Vi hater deg. Hvorfor flytter du ikke hjem til din sinnssyke far? skal stefaren ha sagt, ifølge 13-åringens vitneforklaring.

Moren og stefaren har hevdet at jenta er psykisk ustabil, men aktor mener at jenta ble langt bedre så rakst hun ble tvangsflyttet til en institusjon.

- Etter at hun ble fjernet er hun blitt en helt annen jente, sa aktor.

13-åringen ble tvangsinnlagt på institusjonen i april i fjor.

- Moren gikk helt amok
I tillegg stilte flere naboer opp som vitner i retten torsdag. Men de har kun sett at jenta har blitt utsatt for fysisk avstraffelse én gang.

- Det skjedde på andre siden av gjerdet. Moren gikk helt amok og i ti minutter lot hun knyttneveslagene hagle ned over jenta, fortalte naboen i retten, som har bodd ved siden av familien i Mou i Aalborg i tre år, skriver Ekstra Bladet.

Naboen hørte også at det stadig vekk var skriking og roping i nabohuset.

Forsvarets vitne, som er 13-åringens mormor, ble ved en feiltakelse ikke innkalt. Dermed ble hennes vitneforklaring fra politiavhør lest opp i rettssalen.

Mormoren forklarte i politiavhør at datteren ble dominert av svigersønnen og hun gjorde det klart at svigersønnen ikke var likt i resten av familien.

Videre fortalte mormoren at hun aldri hadde sett datteren bruke vold mot 13-åringen, men understrekte at 13-åringens mor hadde vært unødvendig streng overfor henne.

- Det er forferdelig hva de har gjort
Moren til den tiltalte stefaren vitnet også i retten onsdag og beskriver sønnens handlinger som horrible.

- Det er forferdelig hva de har gjort mot henne. Hvis hun ikke sa far til NN, så trakk de henne ti kroner i lommepenger, fortalte den tiltaltes mor i retten.

Stefaren har også en voksen datter som vitnet i retten.

- Når hun gjorde noe galt, skulle hun si: Jeg er psykisk syk. Derfor har jeg ikke gjort det grundig nok, sa datteren i retten onsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere