*Nettavisen* Nyheter.

Fanget to dager i heis

Foto: Nilsen, Svein Aage (Scanpix)

Overlevde på aspirin og drops, og hadde toalett i et hjørne. Ikke les videre dersom du er redd for trange rom.

(iOslo.no) To rengjøringsdamer fra en forstad til Chicago satt fast i en ødelagt heis i to dager, og overlevde på to halsdrops og seks aspirin.

Beata Bartoszewicz og hennes mor gikk inn i heisen i den tomme bygningen den 22. desember. Men da heisdøren lukket seg, fant de raskt ut at heisen var ødelagt og sto bom fast.

Manglet mobiltelefon
Ingen svarte da de trykket inn alarm-knappen, og kvinnene klarte ikke å tvinge dørene opp. Ingen av dem hadde heller på seg en mobiltelefon, og de to var de eneste personene i bygningen frem til etter jul.

Kvinnene ble etter hvert svimle av sult.

- Jeg var nær ved å tenke at jeg skulle dø, sier Bartoszewicz til AP.

De to prøvde å sove på kåpene sine, og brukte det ene hjørnet av heisen som toalett. Bartoszewicz forteller at moren hennes gjentatte ganger fortalte at alt kom til å gå bra.

Reddet på julaften
- Hun sa at vi kom til å få feire jul hjemme, sier den 25 år gamle datteren.

Og hun hadde heldigvis rett. To dager senere, på selveste julaften, kom en ansatt tilfeldigvis på jobb. De to kvinnene hørte ham snakke i mobiltelefon, og skrek alt de kunne for å påkalle hans oppmerksomhet.

Heldigvis hørte han dem, og en time senere kunne brannvesenet hente ut kvinnene fra heisen. Og Bartoszewicz sier historien har følgende moral:

- Ta mobiltelefonen med deg. Alltid!

Les flere saker fra iOslo.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.