RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fanget verdens største sjøørret

I over halvannen time dro fisken både mann og båt rundt på fjorden.

(iBergen.no) Det er Hardanger Folkeblad som i dag bringer den utrolige fiskehistorien fra Eidfjordsvatnet i Hordaland. Det som startet som en rolig fisketur, utspant seg til et heseblesende drama med lykkelig slutt.

Dratt i fjellveggen
Fisken som bet på kroken til Trond Murud onsdag kveld, hadde nemlig ingen planer om å havne på noe middagsbord. Først dykket den ned til 100 meter og ble stående der. Fiskeren som var alene i båten turte ikke annet enn å vente siden han hadde et tynt snøre på stanga. Så begynte fisken å bevege på seg.

- Det ble en drakamp mellom ham og meg. Den dro meg rundt på vannet og beveget seg langts fjellveggen. To ganger dro den robåten min borti fjellsidene i stummende mørke, sier den ivrige sportsfiskeren til iBergen.no.

To timer
Etter nesten to timer merket Murud at fisken var sliten - men det var også fiskeren.

- Jeg var helt svett i panna, men hadde høyt adrenalin. Jeg hadde faktisk bare så vidt fått fisken opp i båten før snøret røk. en så svært fisk med så utrolige krefter, så var det bare utrolig flaks.

- Det kunne med andre ord blitt en skikkelig fiskeskrøne av det hele?
- Det hadde nok blitt på linje med Seljordsormen, skratter Murud.

Verdensrekord
Et vitne og en fotograf ble hentet inn og den 105 centimeter lange fisken ble veid til 16 kilo. Det er ikke bare norgesrekord, men også verdensrekord. Gjeldende norgesrekord for sjøørret er 13,2 kilo, tatt av Sigmund Johansen i Skibotnelva i 1975. Verdensrekorden er angivelig på 14,650 kg.

I 2005 trodde en finnmarking at han hadde satt ny verdensrekord. Men fisken viste seg å være en laks.

- Jeg er helt sikker på at det er en sjøørret og de er også de andre som har sett den. Den har alle tegnene som en sjøørret har, men for å være helt sikker har jeg sendt skjellprøver til noen biologer.

- Og hva skjer med fisken?
- Om det er verdensrekord må fisken stoppes ut og henges på veggen, sier Murud til iBergen.no.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere