Fanny (19) fra Kolbotn omkom i Afrika

Foto: Privat

Det var kraftig uvær i området og et tre skal ha brukket i nærheten av telten hun sov i, og ha truffet henne.

11.02.14 18:24

Fanny Celine Lie Kløvstad fra Tårnåsen i Oppegård omkom i en ulykke i Botswana søndag, skriver Østlandets Blad.

Det var kraftig uvær i området og et tre skal ha brukket i nærheten av telten hun sov i, og ha truffet henne.

Lie Kløvstad var i følge med fire andre jevngamle venninner fra Oppegård kommune, på en safari i Botswana. De fem venninnene var sammen med 12 andre personer samt guider på en organisert safari med operatøren Kilroy Travels med selskapet Drifters som underoperatør, da de slo leir i Okawangu-deltaet, som ligger rundt 300 kilometer fra byen Maun i Botswana.

Alle turdeltakerne hadde slått leir for natten og lå i flere telt. Fanny og en av venninnene lå i ett av dem.

Usikkert hendelsesforløp
Det var et voldsomt uvær i området, med tordenvær, vind og regn. Uværet gjorde at et stort tre i nærheten av teltet til Fanny brakk av og traff henne. Det er så langt usikkert om det dreier seg om et lynnedslag som splintret treet, eller om treet ble blåst ned. Lokalt politi etterforsker nå det nøyaktige hendelsesforløpet.

Politiet ble først varslet på telefon og ankom åstedet etter 4-5 timer. Reisefølget brukte etter ulykken ti timer på å komme seg til sivilisasjonen etter å ha ventet 5-6 timer etter ulykken på åstedet. Deretter ble den norske ambassaden i Pretoria varslet, før Utenriksdepartementet, Kripos og Follo politidistrikt ble varslet.

Samtlige pårørende ble deretter varslet umiddelbart, og kriseteamet i Oppegård kommune har møtt de pårørende. Både direkte berørte og venner av de fire jentene blir fulgt opp av kriseteamet i Oppegård.

Ville reise jorden rundt
Fem av jentene, blant annet Fanny Celine, realiserte drømmen om å reise jorda rundt etter å ha avsluttet videregående skole. De har spart penger i lang tid og hadde planer om å være på reise fram til 15. mai. De brukte etablerte turoperatører, og også safarien i Botswana var i regi av et selskap som skal ha kompetanse på slike utflukter.

Verken jentene eller andre pårørende ønsker nå å spekulere i om noen kan klandres for opplegget i Botswana. Pårørende setter sin lit til at lokale politimyndigheter etterforsker saken på vanlig måte, og at norske myndigheter bistår der det er nødvendig.

I kveld skal dørene åpnes i Sofoemyr kirke. Alle som ønsker det er velkommen. Det vil bli mulighet til å tenne lys og sørge sammen. Dørene åpner klokken 16:30 og det vil vare til klokken 18:00.

Les flere saker fra Østlandets Blad

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag