RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fanny (21) sovnet på bussen - våknet opp iskald og alene, innelåst av sjåføren

MARERITT: Fanny Katrine Olsen (21) sovnet på den siste nattugla, og våknet iskald og alene i bekmørke på den forlatte bussen natt til søndag.
MARERITT: Fanny Katrine Olsen (21) sovnet på den siste nattugla, og våknet iskald og alene i bekmørke på den forlatte bussen natt til søndag. Foto: Nordlys (Rikke Lange/Yngve Olsen Sæbbe)
Sist oppdatert:
- Jeg var så livredd at jeg begynte å hyle og skrike.

Det som skulle være en hyggelig avslutning på arbeidsdagen lørdag endte med å bli et mareritt for Fanny Katrine Olsen (21).

Etter først å ha hatt en lang dag på jobben, dro hun ut sammen med kollegaene for å feire. Da hun skulle hjem tok hun den siste nattuglen til Hamna - som gikk klokken 03.30 - men sovnet av på bussen.

– Bussen bruker rundt en time på å komme seg til Hamna og jeg var utslitt, og ikke veldig beruset. Jeg sovnet sittende litt bak midten av bussen, og våknet forlatt og iskald i bekmørket, forteller Olsen til Nordlys.

Panisk

Da Olsen våknet var bussen parkert og låst i bussparken på Gimle i Troms.ø

Hun antar at sjåføren ikke har forlatt bussen for så altfor lenge før, og at klokken da må ha vært rundt 05.00. Sikker er hun ikke, for mobilen tålte ikke kulden og nektet å skru seg på.

– Jeg trodde først at jeg drømte, men da jeg innså at jeg var innelåst i bussen fikk jeg panikk. Det var hverken lys inne i bussen eller i området rundt, og jeg var så livredd at jeg begynte å hyle og skrike, forteller hun videre.

Driftsjef i Nobina, Magnar Nilssen.


Fant ikke nødutgangen

Hennes første tanke var at det var altfor kaldt i bussen til at hun kunne bli der. Så hun lette etter en utvei og vurderte å ta tak i en av hammerne for å knuse ruten.

– Jeg prøvde å være rasjonell, og var redd for at det knuste glasset kunne skade meg. Og hvem skulle hjulpet meg da.

– Jeg gikk flere runder i mørket og lette etter en vei ut, og plutselig begynte noen av de andre bussene i området å skru på lysene. Så jeg banket på vinduene og skrek det jeg klarte, og prøvde å få de til å oppdage meg. Det gjorde de heldigvis til slutt.

Ikke fulgt opp

Hun var hysterisk når hun endelig ble sluppet ut, og ble tatt inn av bussjåførene som var kommet for å starte skiftet sitt. De tok hennes navn og telefonnummer, og lovde å ringe henne senere på dagen.

– Så kjørte de meg hjem. Jeg brukte hele dagen på å roe meg ned igjen, så jeg begynte ikke å prøve å få tak i dem før mandag. Jeg har så langt ikke lyktes å komme gjennom, sier Olsen som har ringt sentralbordet til Nobina gjentatte ganger mandag.

Aldri mer nattugle

Olsen er skuffet over at de aldri ringte henne og forteller historien i håp om rutineskjerping slik at ingen andre skal måtte oppleve det samme som henne.

– Man skulle jo tro at det var en helt vanlig rutine at sjåføren gikk en ekstra runde gjennom bussen før han dro hjem. Dette var så traumatisk for meg at jeg aldri vil velge nattugle igjen. Det skal jo være en billig og trygg måte å komme seg hjem, men det blir nok taxi fra nå for min del, sier hun.

Slet med å få tak i henne

Driftssjef i Nobina, Magnar Nilssen, bekrefter hendelsen ovenfor Nordlys.

– Jeg vet at trafikklederen som var på jobb søndag prøvde å få tak i henne, men ikke kom gjennom på nummeret hun hadde oppgitt eller klarte å søke seg frem til et telefonnummer på det navnet hun hadde oppgitt, sier Nilssen, som er mer enn villig til å ta en prat om hun skulle ville ta kontakt igjen.

Skjerper rutinene

Nilssen forteller at de nå vil ta grep for at dette ikke skjer igjen.

– Sjåførene skal sjekke bussene når de parkerer dem både for folk og gjenglemte gjenstander, det er helt normalt. Jeg vet at sjåføren det gjaldt i dette tilfelle har blitt innkalt til møte, og så skal vi skjerpe inn at alle faktisk sjekker bussene før de forlater dem, avslutter driftssjefen.

Les flere saker i Nordlys her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere