RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: STAFF (Reuters)

Fant 100 døde i Elfenbenskysten

Sist oppdatert:
FN sier noen av ofrene er blitt brent levende.

FN melder at det er funnet over 100 døde er funnet vest i Elfenbenskysten det siste døgnet, melder nyhetsbyrået AFP.

Rupert Colville, talsmann for FNs høykommissær for menneskerettigheter, sier de etterforsker drapene og at de later til å være etnisk motivert. Noen av ofrene synes å ha blitt brent levende mens andre er blitt kastet i brønner, opplyser han ifølge BBC News.

Colville sier FN mistenker at leiesoldater fra Liberia står bak noen av drapene.

Dragkamp om makten
Elfenbenskysten er herjet av konflikt og dragkamp om hvem som skal styre landet etter valget 28. november i fjor. President Alassane Quattara vant andre valgrunde og ble anerkjent som president av blant andre Den afrikanske union, FN og EU. Men Laurent Gbagbo nektet å gi fra seg makten.

30. mars 2011 vedtok FNs sikkerhetsråd resolusjon 1975 som krever at Gbagbo straks går av og at volden mot sivilbefolkningen stanser. En FN-styrke fikk mandat til å beskytte sivilbefolkningen og til å hindre bruk av tyngre våpen mot sivile.

FN-styrker har angrepet Gbagbo-tilhengernes stillinger. Så langt i april har det pågått harde kamper i landets største by, den tidligere hovedstaden Abidjan. Quattaras styrker og tilhengere av Gbagbo står på hver sin side i konflikten.

FN: Tunge våpen mot sivile
Ifølge FN har Gbagbos tilhengere brukt tunge våpen som bombekastere, rakettdrevne granater og tyngre maskinvåpen mot sivilbefolkningen. Gbagbo selv er nå isolert i Abidjan.

Ifølge Røde Kors har den pågående konflikten kostet minst 800 mennesker livet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere