Gå til sidens hovedinnhold

Fant 120 bilder på Øygards telefon, men ikke toppløsbildet

Hamar (NTB): Det mye omtalte toppløsbildet i Øygard-saken ble ikke funnet da Kripos rekonstruerte telefonen til tidligere ordføreren i Vågå under etterforskningen av overgrepssaken.

Det ble funnet hele 120 bilder på telefonen under den siste runden med etterforskning, men ingen av dem er av interesse for straffesaken som pågår i Eidsivating lagmannsrett. Det bekreftet senioringeniør Olav Tolo og politioverbetjent Bjørn Bjørnstad i Gudbrandsdal politidistrikt da de redegjorde for det omfattende arbeidet politiet har gjort med telefonen til Rune Øygard.

- Det vi vet er at det har vært bilder på telefonen som er blitt slettet, sa Tolo i retten.

Han kunne imidlertid verken avkrefte eller bekrefte at toppløsbildet, som Øygard ifølge jentas forklaring tok av henne, har vært på telefonen. Bildet er heller ikke funnet andre steder i de ti telefonene som har vært undersøkt av Kripos.

Sony Ericsson-telefonen kan ha vært i bruk av Øygard siden 2005 og fram til den ble beslaglagt i september 2011. Det eldste bildet som er funnet, har tidsstempel 3. september 2005, men Tolo redegjorde for at tidsstempelet av forskjellige grunner kan være uriktig.

- Denne telefonen har så lite lagringsplass, at det over tid blir nødvendig å slette data for å få plass til nye. Og er data slettet, er det sannsynlig at de er blitt overskrevet. Da klarer ikke vi å finne dem, sa Tolo. (©NTB)

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen