RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
GJENGKRIMINALITET OSLO 20070925: Leder for Gjengprosjektet, Eirik Jensen, under pressekonferansen til Oslo Politikammer om gjengkriminalitet i Oslo tirsdag Foto: Lise Åserud / SCANPIX .
GJENGKRIMINALITET OSLO 20070925: Leder for Gjengprosjektet, Eirik Jensen, under pressekonferansen til Oslo Politikammer om gjengkriminalitet i Oslo tirsdag Foto: Lise Åserud / SCANPIX . Foto: Lise Åserud

Fant 30.000 og ikke en halv million

Nå beklager avisen som feilinformerte og forteller hvorfor den ble stående så lenge.

Oslo (NTB): Advokaten til Eirik Jensen, Jens-Ove Hagen, har i lengre tid vært irritert over det han mener er feilinformasjon om Eirik Jensen i mediene. Nå går han ut mot den verste feilen. Det gjelder et pengebeløp som ble funnet hjemme hos politimann Eirik Jensen.

– Bakgrunnen er at jeg vil det skal komme tydelig fram at beløpet på 500.000 kroner er riv ruskende galt. Dette er det verste eksempelet på uriktige påstander som har kommet mot min klient, sier forsvareren til Eirik Jensen, advokat Jens-Ove Hagen, til Dagsavisen.

Penger fra salg av motorsykkel
Han korrigerer nå opplysninger som har versert i pressen etter at Dagsavisen trykket dem 4. april:


* Beløpet som ble beslaglagt hjemme hos Jensen var 30.000 kroner, ikke 500.000 kroner.

Jensen har forklart at de 30.000 kronene stammer fra salg av en motorsykkel som han hadde pusset opp.

Dagsavisen forklarer at de dagen før artikkelen sto på trykk 4. april, forsøkte å få kommentarer på den hemmelige ransakingen fra forsvarer Hagen, men at han ikke svarte. 

- Beklagelig
Da artikkelen ble publisert, ble Dagsavisen kontaktet av Spesialenheten for politisaker som fortalte at opplysningen var feil. Dagsavisen avsto fra å videreformidle dette fordi Spesialenheten ikke ønsket å bli sitert på den informasjonen.

– Det er beklagelig at vi har trykket feil beløp i denne saken, slik advokat Hagen sier til VG, sier Dagsavisens sjefredaktør Eirik Hoff Lysholm og fortsetter.

– Jeg vil presisere at vi har forsøkt å få Eirik Jensens advokat og Spesialenheten for politisaker til å konkretisere hva som var feil i vår reportasje.

Det klarte de altså ikke, og dermed ble feilen stående.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere