*Nettavisen* Nyheter.

Fant 35 lik på motorveien

Foto: STRINGER/MEXICO (Reuters)

Tilhørte alle en kriminell organisasjon, ifølge politiet.

21.09.11 15:31

Likene av 35 personer ble tirsdag funnet i to forlatte lastebiler på en motorvei i Veracruz øst i Mexico, melder nyhetsbyrået AFP.

De døde var alle medlemmer av en kriminell organisjon og de fleste var domfelte, opplyser politi og påtalemyndighet.

Alle hadde rulleblad
Sjefanklager Reynaldo Escobar sa på en pressekonferanse tirsdag at de døde ble funnet inne i lastebilene som sto ved en undergang og at de som så langt er identifisert alle hadde et rulleblad og var dømt for drap, kidnapping og narkosalg.

Ifølge en kilde hos påtalemyndigheten skal det være snakk om 23 menn og 12 kvinner.

Likfunnet på motorveien i Veracruz kommer dagen etter at 32 fanger rømte fra tre anstalter, 14 av dem ble senere pågrepet. Ofrene på motorveiene var ikke de samme som hadde rømt, men de var ifølge politiet en del av den samme kriminelle organisasjonen.

Mexicos mektigste narkokartell
Myndighetene gir et av de mektigste narkokartellene i Mexico, Los Zetas, skylden for en økning i vold og angrep i Veracruz det siste året. Los Zetas ble i sin tid dannet av en gruppe desertører fra en mexicansk militær spesialstyrke og begynte som leiesoldater før de bygget seg opp som et narkokartell, ifølge Wikipedia. Los Zetas er mistenkt for å stå bak organiserte rømminger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.